Kılıçdaroğlu'ndan yüksek yargıya görevi bırakın çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan yüksek yargıya görevi bırakın çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlayan yargı mensuplarını eleştirerek, görevi bırakma çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını alkışlayan yüksek yargı mensuplarına sert eleştirilerde bulunarak, "O Yargıtay Başkanı Sayıştay Başkanı, Danıştay Başkanı adalet dağıtamaz. Adalete en büyük darbeyi adaletin başındaki kişiler vurmuştur, adaleti siyasallaştırmışlardır. Görevlerini bırakmaları lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da hekimlerle bir araya geldi. Bakırköy Botanik Park'ta düzenlenen "1000 Hekimle Buluşuyor" programına Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Tabipler Odası, Eczacılar Odası, Veteriner Hekimler Odası, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Diş Hekimleri Derneği, İstanbul Hekimler Birliği, CHP'li milletvekilleri ile doktorlar ve eczacılar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, İmam Bakır Üküş isimli bir vatandaş, Kılıçdaroğlu'na üzerinde "Bir aradayız buradayız, Gezi 3'üncü yılında" yazılı tişört hediye etti. Kılıçdaroğlu, tişörtü kabul ederek, İmam Bakır Üküş ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

57496e4dc03c0e50fcbd5170.jpg

Toplantıda, daha sonra profesör doktor Feyza Erkan, sağlık sorunları konulu bir sunum gerçekleştirdi. Erkan'ın sunumunun ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Sağlık çalışanlarının sorunlarını dinledik. Onlara şu sözü verdik. CHP iktidarında gerek hastanın, gerekse hastaya bakan sağlık personelin tamamının sorunlarını çözeceğiz ve gerçekten sağlığı uygar ülke anlayışı ile ele alacağız" diye konuştu.

Almanya Parlamentosu'nda sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili görüşülecek tasarıya da değinen Kılıçdaroğlu, "O tasarının ele alınmaması için 5 ayrı mektup gönderdim. Almanya ziyaretimde de görüşmelerde bu tasarının parlamentoda görüşülmesinin hem Almanya hem de Türkiye'de soruna neden olacağını ifade ettim. Umarım bu tasarı gündemden çıkartılır" şeklinde konuştu

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Kırşehir'de Cumhurbaşkanı'nın programına katılan ve konuşması sırasında alkışlayan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel'i eleştirdi.

Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay'ın başında olan yüksek yargı mensuplarının yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını koruması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Daha önce eleştirdim. Yargı mensuplarının yürütme organı ile birlikte görüntü vermeleri, hele hele alkışlamaları hiçbir demokraside kabul edilemez. Kendilerini iktidar partilerine yakın görebilirler elbette ama cübbeleri çıkarmaları lazım. Alkışlıyorlarsa gelecekler parlamentoya siyasete girerler. Böyle bir tablo cumhuriyet tarihinde hiç olmamıştır. "Başkan" diyorlar. Hangi başkandan bahsediyorsunuz siz. Anayasada böyle bir tanım mı var? Kendisini öyle kaptırmış ki Yargıtay başkanı, çıkacak şimdi adalet dağıtacak. O Yargıtay Başkanı, Sayıştay Başkanı, Danıştay Başkanı adalet dağıtamaz. Adalete en büyük darbeyi adaletin başındaki kişiler vurmuştur, adaleti siyasallaştırmışlardır. Görevlerini bırakmaları lazım. Yargının başındaki kişi anayasayı, evrensel hukuku ayaklar altına nasıl alabilir. Türkiye Cumhriyeti'nin temelleri derinden sarsılıyor. Sarsanlar yargının başındaki kişiler. Biz rahatsızız" ifadelerini kullandı.

İHA