Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye dikkat çeken çağrı

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında “Terörden nifak çıkarıp toplumu ayrıştırmak isteyenlerin tamamı alçaktır” dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında ayrıca MHP lideri Bahçeli'ye "Saray'dan kendini kurtar, niye emrine giriyorsun" diyerek seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bugün KKTC'nin 39'uncu yılı. CHP olarak, Türkiye'den KKTC'ye soydaşlarımıza en içten sevgi, saygılarımızı gönderiyoruz" diyerek sözlerine başladı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit'e seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu hedef göstermenizin, beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim" dedi.

Taksim’de, 6 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Terörden nifak çıkarıp toplumu ayrıştırmak isteyenlerin tamamı alçaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu "Her türlü küfürü hakareti yaptılar. 'Bu terörist kaçak yollarla ülkemize girmiş' diyorlar. Biz 'Hudur namustur' dediğimizde niye hakaret ettiniz? Sınırı geçecekler, İstanbul'a gelecekler, fabrikada çalışacaklar, bombayı patlayacaklar, insanlar hayatını kaybedecek ve birileri bunun hesabını vermeyecek... Olmaz. O sınır kapısından bunlar nasıl geçtiler? O sınırı yol geçen hanına kim döndürdü? Bizim bilmediğimiz ne kadar terörist uyuyan hücre olarak yer alıyor? Terör bir insanlık suçudur, ortak tavır takınmak zorundayız. 30-35 yıldır hala terörle mücadelede ciddi yol alınamışsa bir sorunumuz var demektir" diye devam etti.

Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı ziyareti sırasında sarf ettiği "kasım ayında açıklama yapacağı" açıklamasıyla İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını beraber konu alan bir gazete haberinin ekran görüntüsünü gösteren Kılıçdaroğlu, "Bu fotoğrafa koyduğunuz terör örgütün hedef aldığı kişidir. Başka bir terör örgütünün saldırı düzenlediği kişidir. Bir terör örgütünü bitirme planı yapıyor diye utanmadan suçladığınız kişidir. Bu 5 para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim!" ifadelerini kullandı.

"VAATLERİMİ TEK TEK AÇIKLAYACAĞIM"

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Rize'de oyumuzun düşük olduğunun farkındayım ama orada bir sorun var, o sorunu çözeceğiz.,
Orman köylüleriyle ilgili özel bir açıklama yapacağım, vaatlerimi tek tek açıklayacağım. Sizin sorununuzu tereyağından kıl çeker gibi çözeceğim.

BAHÇELİ'YE SESLENDİ: "BİR DE SARAYI DİNLEME"
Şehit, gazi yakınları arasında ayrımcılık var. Ayrımcılık yapan vatansever değildir. Ayrımcılığın ortadan kaldırılması için 15 kanun teklifi verildi. MHP'nin Genel Başkanına parantez açarak sesleniyorum: Türkiye'nin bu temel sorununu çözmek istiyorsan, ayrımcılık ortadan kalksın istiyorsan, şehitlere, gazilere saygılıysan bu kanunu getir, parlamentodan oy birliği ile çıkaralım. Bizim değil, senin olsun, çıkaralım. 'Ben çıkaracağım ama saray izin vermiyor' dinleyebilirsin. Bir de sarayı dinleme, 'Kılıçdaroğlu'nu dinleyeceğim' de.
Bahçeli "Hiçbir satırında yok" diyerek sert tepki gösterdi!

"ÖZÜR DİLERİM AMA BUNLAR ALÇAK İNSANLAR"

Pazar günü tüm milletimizi derinden üzen bir terör saldırısı yaşandı. 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 100'e yakın yaralımız var. Birileri bunları sayıdan ibaret sanıyor olabilir ama her birinin hikayesi var. Toplumun kucaklaşmasını engellemek isteyenlerin bazıları siyasetçi, gazeteci, yönetici olarak aramıza geziyorlar. Zehir saçan bir dilleri var. Terörden nasıl nifak çıkarabilirim diye düşünen insanlar. Özür dilerim ama bunlar alçak insanlar.

"HESABINI SORMAZSAM NAMERDİM!"

Bu fotoğrafa koyduğunuz terör örgütün hedef aldığı kişidir. Başka bir terör örgütünün saldırı düzenlediği kişidir. Bir terör örgütünü bitirme planı yapıyor diye utanmadan suçladığınız kişidir. Bu 5 para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim!