Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye dokunulmazlık cevabı

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'nin dokunulmazlık çağrısına ''Kaldırmazsanız namertsiniz'' diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri ayakta alkışlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Abant'ta düzenlenen CHP 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda partililere bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yazılı olarak yaptığı açıklamada geçen "Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kaldırılsın" çağrısına yanıt veren CHP Lideri, "Kaldırmazsanız namertsiniz" dedi, salondakiler ayakta alkışladı.

Partililere hitap eden CHP Lideri, Tank-Palet fabrikasının satıldığını söyleyerek, "Düşünün, TSK kendi malı olan Tank-Palet fabrikasının müşterisi oluyor. Ya akıl var mantık var. Mal bana ait. Fabrika da bana ait. Çalışan işçilerin de masrafını ben ödüyorum. Subaylar da bana ait. Üretilen mal da bana ait. Diyor ki 'Sen üret, bana sat'. Ne için? Hangi akıl, hangi mantık bunu öngörüyor? Ben bunu anlamış değilim. Anlayan birisi varsa çıksın anlatsın. Bunun adı vatana ihanettir. Destekleyenler için de vatana ihanettir. Hala bunu görüp ses çıkarmıyorsanız o da vatana ihanete ortak olmak demektir" şeklinde konuştu.

BAHÇELİ'YE DOKUNULMAZLIK YANITI: KALDIRMAZSANIZ NAMERTSİNİZ
Tank-Palet fabrikasının Katar ordusuna teslim edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu işin arkasını bırakmayacağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağım. Bu milletin hakkını savunacağım. Ve biz savunacağız, birlikte savunacağız. Bunu söylediğim için rahatsızlar, ben biliyorum. Bunu söylediğim için beni susturmak istiyorlar, ben biliyorum. Bunu söylediğim için tehdit ediyorlar, ben biliyorum. Bunu söylediğim için 'dokunulmazlığınızı kaldıracağız' diyorlar. Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye dokunulmazlık cevabı - Resim : 1
Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlık açıklaması, partililer tarafından ayakta alkışlandı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ ?

MHP Genel Başkanı, tedavisi sürerken yaptığı yazılı açıklamada, HDP'yle ilişkisini eleştirdiği CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması çağrısında bulundu. Bahçeli, ''CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır'' ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'na haber geldi, konuşmasına ara verdiKılıçdaroğlu'na haber geldi, konuşmasına ara verdi

Seçiniz...