Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 7 FETÖ sorusu

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 7 FETÖ sorusu
Güncelleme:

"FETÖ'nün siyasi ayağı Erdoğan'dır" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisine 500 bin liralık tazminat davası açan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter'dan 7 soru yöneleltti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı etiketliyerek "Milletim adına soruyorum…cesaretin varsa cevap bekliyorum!" yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine 500 bin liralık tazminat davası açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 7 soru yöneltti. Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabı Twitter'dan sorduğu sorular şöyle: 

1- 215 bin 92 kişilik ByLock listesi var. Bu listeyi hiçbir ayıklama yapmadan açıklamak FETO ile mücadelenin toplumsallaştırılması için gerekmiyor mu? Bu durumda listeyi açıklamamak suç değil mi? Suç delilleri neden gizlenir? 

2-  15 Temmuz gecesi siyasi parti liderleri, bakanlar, üst düzey yöneticiler, belediye başkanları neredeydi? Neden hain darbe girişimi gecesinin HTS kayıtlan açıklanmıyor? 

3- Darbe başarılı olsaydı FETÖ'cüler kimi ya da kimleri yönetime getirecekti? Kimler başta olacaktı? Kimin hangi görevde olacağı belli değil miydi? Hangi gerekçeyle bu listeler açıklanmıyor? 

4-  15 Temmuz hain darbe girişiminin araştırılması için TBMM'de bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyona darbe gecesinin iki kilit ismi davet edildikleri halde gelmediler. Dönemin MİT Müsteşarı ve dönemin Genelkurmay Başkanı... Komisyona gelip açıklama yapmalarını, sorulara cevap vermelerini neden engelledin? 

5- TBMM'nin 15 Temmuz araştırma komisyonu raporu aradan uzun bir süre geçmesine rağmen neden açıklanmıyor? 

6- FETÖ borsasını kimler kurdu? FETO borsasını kuranların içinde senin avukatların da var! Avukatlarının mal varlıkları neden incelenmiyor? 

7- FETÖ soruşturmasını yapan savcılar neden görevlerinden alındı?