Kılıçdaroğlu'ndan flaş çağrı: Özür dileyene kadar ilişkiyi keselim

Kılıçdaroğlu'ndan flaş çağrı: Özür dileyene kadar ilişkiyi keselim
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Fahreddin Paşa'ya dil uzatan BAE'li Dışişleri Bakanı özür dileyene kadar ilişkilerin kesilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in Medine savunmasını yapan Fahreddin Paşa için "hırsız" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in Medine savunmasını yapan Fahreddin Paşa için "hırsız" ifadesini kullanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Arap bakan özür dileyene kadar ilişkiyi kesmeliyiz" dedi.

CHP lideri, BM'de yapılacak Kudüs oylaması öncesinde üye ülkeleri "maddi yardımları kesmekle" tehdit eden ABD Başkanı Trump'ı da eleştirdi ve "Trump tehditle sonuç alacağını düşünüyorsa yanılıyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Ege Denizi’ndeki 18 ada ve adacığın Yunanistan işgali altında olduğu açıklamasının ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Kammenos "Gel de al" ifadesini kullanmıştı.

Yunan bakanın bu açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, "Yunan bakana hükümetin tepki göstermesini beklerdik" değerlendirmesini yaptı.

Meclis'te taşeron düzenlemesine destek verebileceklerini de söyleyen Kılıçdaroğlu, seçimler için ise "Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Özel bir ittifak arayışımız yok, hedefimiz yüzde 60" ifadelerini kullandı.

Seçiniz...