Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV kanalında katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü sırasında çekilen ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından eleştirilen 'atletli fotoğrafı' için, "O fotoğrafta bir toplu iğne başı kadar yapmacıklık göremezsiniz. O fotoğraf Anadolu'dan bir ailenin fotoğrafıdır. Kızımla huzur içinde yemek yiyorum. Ben adalet diyorum o atlet diyor' yorumunda bulundu. CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylarının kim olacağı şeklindeki bir soruya ise "Seçimlere çok zaman var. CHP'nin elbette bir adayı olacak. Tanınmış, toplumun güvendiği, mütevazı, saygılı bir aday çıkacaktır" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları özetle şöyle;  

CANLI YAYIN DAVETİ

Erdoğan ilginç bir insan aslında. Ama bir zaafı var, kendisinde Kılıçdaroğlu hastalığı var. Onun konuşmasından şikayetçi değilim, o konuşuyor da havuz medyasında biz de yer alıyoruz. Hayatım boyunca doğruları söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Kendisine yine aynı çağrıyı yapıyorum. Buyursun gelsin canlı yayında konuşalım. Hatta ben 10 dakika konuşayım o yarım saat konuşsun. Meydanlarda her gün bağırıyor, Eyy Kılıçdaroğlu... Ben buradayım.

HERKESİN BİLDİĞİ NASIL DEVLET SIRRI OLUR

Gelelim MİT tırlarına... Enis Berberoğlu neden içeride? Suç yok ki ortada. MİT tırları hadisesi hem Enis Berberoğlu'ndan hem Cumhuriyet'in yazmasından önce haber oldu. Herkesin bildiği nasıl devlet sırrı olur? Meşru bir devleti gayrimeşru yapamazsınız. Devlet sırrı olması için valinin de haberi olması lazım. Bunlara müdahale edilmeyecek diye uyarılması gerekiyor. Size ihbar gelse müdahale etmez misiniz, edersiniz yoksa başınız belaya girer. MİT tırları birilerinin sırrıdır, devletin sırrı değil. 

BEN ADALET DİYORUM O ATLET DİYOR

Adalet Yürüyüşü pek çok kişinin ezberini bozdu. Çünkü bu toplum adalete susamış. Gölgede 40 derecede yürüdüm. Benim mahkemelerle sorunum yok ama bu ülkenin insanının var. Bu ülkenin insanı adalet istiyor. Her gün 3-4 gömlek değiştirdim. Tabii yemek yemem gerekiyor. O fotoğrafa bakın, bir toplu iğne başı kadar yapmacıklık göremezsiniz. O fotoğraf Anadolu'dan bir ailenin fotoğrafıdır. Kızımla huzur içinde yemek yiyorum. Ben saraylardan gelmedim, ben sıradan, sade, halktan birisiyim. Kızıyor, köpürüyor o fotoğrafa. Diyor ki 'Benim vatandaşım böyle değil.' Sen sıradan vatandaşı unuttun. 

Bilerek böyle bir mizansen yapıldığı iddia ediliyor. Hayır efendim. Zaten orada karavanda kalıyorum. Karavana da kızıyordu. Eminim yedeğim yoğurda da kızmıştır. Kalkıyorsunuz bana bu fotoğraf üzerinden saldırıyorsunuz. Ben adalet diyorum o atlet diyor. O fotoğrafta bir kibir yoktur. Sıradan, sade bir vatandaş vardır. Benim görevim sıradan, sade vatandaşın sorunlarını çözmek. Ben zaten sıradan, sade vatandaşı bilmezsem onun sorunlarını çözemem.

HDP VE AKŞENER MESAJLARI

HDP’liler bu ülkenin vatandaşı değil mi? Niye eleştiriliyor? HDP’ye 6 milyon insan oy verdi. Ben insanlar arasında ayrım yapmam, 80 milyon insanın başımın üstünde yeri var. Kürtler adalet demeyecek mi? 

Meral Akşener ve arkadaşlarının yeni partisi siyasete yeni bir heyecan getirir. Meral Hanım ve arkadaşlarının siyasete belirli bir seviye de getireceği açıktır. Ben siyasi tarihimiz açısından önemli görüyorum. Kurmaya çalıştığı alanda bir boşluk var. Kendisine başarı dilemek benim görevim.

TANINMIŞ, MÜTEVAZI, SAYGILI BİR ADAY

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok zaman var. CHP'nin elbette bir adayı olacak. Bugünden söylemek yanlış bence. Her kuruşunun hesabını verebilecek bir adayımızın olması lazım. Parti içinden de parti dışından da olur. Belki bir ekip olarak çıkacaktır. Bugünden balıklama atlamak yerine sakin, güven veren bir politika izlemek gerek. Tanınmış, toplumun güvendiği, mütevazı, saygılı bir aday çıkacaktır. 

Devleti bir kişiye teslim edemezsiniz. CHP, kişi partisi değildir. CHP'lilerin aklından geçen pek çok seçeneği vardır. Bütün ayrıntıları düşünmek gerekir. Makul, ortak aklı egemen olan, temiz, saf, halkını seven kucaklayan bir cumhurbaşkanı adayı olmalı. Dünyayla da barışık bir aday olmalı. Bizim amacımız sadece Türkiye'yi yönetmek değil, komşularla da iyi geçinmeli.

SURİYELİLER SAVAŞTAN SONRA EVLERİNE DÖNMELİ

Suriyelilerin ülkesine dönmesini isteriz. Ancak önce Suriye'nin tepeden tırnağa onarılması lazım sonra... Ben Avrupalılara da söyledim, Suriye'de savaşın durması yetmez sonra alt ve üst yapıyı onaracaksınız. Siz de elinizi cebinize atacaksınız. Sonra bu insanlar ülkelerine dönecekler. 

FAİZLER İÇİN DE KHK ÇIKARSANA

Kadrolar var devlette. Kadro vermemek için gerekçe uyduruyorlar. Bunun parasını taşerona veriyorsun. Sen devlet olarak ver. Emekli perişan, memura enflasyonun altında zam verdiler. Ekonomi büyüdü diye alkışlıyorlar. Büyüdü de parayı kim götürdü? 142 milyar dolar bir avuç faiz lobicisine gitti hesabını soran var mı? Faizler yüksek, evet. Faiz için de KHK çıkarsana, elinden tutan mı var?

AFRİN'E OPERASYONU

Türkiye kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Bugünü değil yalnızca geleceğini de. Ortadoğu politikasını tek başına belirleyemez, bunun farkında olmak lazım. Ben istediğimi yaparım derseniz bedeli ağır olur. Diplomasinin bir temeli var. Dünya dengelerini iyi bilmek lazım. Suriye demek Rusya demekti, bunu göremediler. Bodoslama girersen bugünkü tablonun sorumlusu olursun.

OĞLUNUN ASKERLİĞİ

Önce askere gidecek daha sonra düğün var. Oğlum bedelli askerlik yapabilirdi ama yapmadı. Diğer üniversite mezunları gibi kısa dönem askerliğine gidecek, birliği belli oldu. Oğlum Ankara, İstanbul, İzmir'de askerlik yapmayacak onu söyleyebilirim.

ŞÜKRÜ KIZILOT ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYETTİ

Şükrü Kızılot yaklaşık 40 yıllık dostumdur. Önemli bir şahsiyetti. Vergi gibi bir konuyu bile topluma anlaşılır bir şekilde anlatmıştır. En son Hürriyet'in yazarıydı. Allah rahmet eylesin diyorum.

Seçiniz...