Kılıçdaroğlu'ndan yardım kampanyası tepkisi: Fatura garibana çıkacak

Kılıçdaroğlu'ndan yardım kampanyası tepkisi: Fatura garibana çıkacak
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası ile ilgili sessizliğini bozdu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse karşı başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na ilişkin ilk kez konuştu.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e kampanyayı değerlendiren Kılıçdaroğlu "Kurumlar ve şahıslar tarafından yapılacak bağışların tamamı hem de geriye dönük olarak vergiden düşürülecek. Böylece, fatura yine garibana çıkacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, yardım kampanyasına makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdi yardımların tamamının şirketler tarafından vergi matrahından düşüldüğünü ifade ederek şunları söyledi;

"Aynı şekilde kanunun 6. maddesine göre patronların şirketleri ya da kendi adlarına yaptıkları bağışlar da vergiden düşecek. Örneğin A şirketi bağışta bulundu. Şirket bunu vergiden düşecek. Şirket sahibi kendi adına yatırdıysa o da vergiden düşecek"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanının yardım kampanyasıyla ilgili olarak hafta içinde kapsamlı açıklamalar yapacağını da duyurdu.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

CHP'den 10 maddelik kaynak önerisi: Saraylar ve uçaklar satılsınCHP'den 10 maddelik kaynak önerisi: Saraylar ve uçaklar satılsın

İşte Erdoğan'ın başlattığı kampanyaya destek verenlerİşte Erdoğan'ın başlattığı kampanyaya destek verenler

 

Sözcü