Kılıçdaroğlu'ndan yargı paketi yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan yargı paketi yorumu
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargı paketi konusunda ''Kimden gelirse gelsin ülkenin, insanlarımızın menfaatine bir düzenleme varsa oturalım, konuşalım'' dediği öğrenildi.

Yargı paketi konusunda MYK üyelerinin değerlendirmelerini dinleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Tabii bunun tartışılacağı yer komisyonlardır ama biz yine de hiçbir görüşü peşinen reddetmeyelim” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Ilıcalı'nın haberine göre, Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a yapılacak çalışmalarla ilgili talimat veren Kılıçdaroğlu’nun, “Bizim görüşümüz şu; kimden gelirse gelsin ülkenin, insanlarımızın menfaatine bir düzenleme varsa oturalım, konuşalım. Ama doğruyu söylemekten de asla çekinmeyelim. Katkı sağlayacağımız yerlerde katkı sağlayalım, eleştireceğimiz, karşı çıkacağımız yerler varsa bunu şeffaf bir şekilde anlatalım” ifadelerini kullandığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, yargıdaki sorunların çözülmesi için ciddi bir anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirterek “Bu anlayışla hazırlanan yargı paketleri sorunları çözmez” dediği öğrenildi.

1’inci Yargı Paketi’nin detayları belli oldu1’inci Yargı Paketi’nin detayları belli oldu

 

Cumhuriyet