Kılıçdaroğlu'ndan yeni seçim yasası yorumu: ''Erdoğan gidişini engellemeye çalışıyor''

Kılıçdaroğlu'ndan yeni seçim yasası yorumu: ''Erdoğan gidişini engellemeye çalışıyor''
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti ile MHP'nin hazırladığı yeni seçim yasası için "Erdoğan, gidişini engellemeye çalışıyor. Ne yaparsa yapsın fayda etmeyecek" dedi.

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu seçim yasası teklifine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında konuşan ana muhalefet partisi lideri,  "Bu 12 Eylül darbe hukukunun devamıdır. Erdoğan, gidişini engellemeye çalışıyor. Ne yaparsa yapsın fayda etmeyecek. Göreceksiniz, halk bu adamı gönderecek" dedi.

AK Parti ve MHP'nin seçim barajını yüzde 7'ye düşüren teklifi yine en çok iktidar partisine yararken, muhalefeti yeni bir strateji belirlemek zorunda bırakıyordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti'nin sandıkta birinci olacağı, daha fazla milletvekili çıkaracağı inancıyla teklifi getirdiğini vurgulamış, "2018'deki seçim sonucuna göre hesap yapıyorlar. AK Parti de MHP de eriyor. Bu hesap yanlış" ifadesini kullanmıştı.

 

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamı için...