''Kılıçdaroğlu’nu da tutuklayacaklar, Akşener’i de!''

Güncelleme:

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, muhalefetin ‘hukuksuzluklara’ itiraz etmemesi durumunda, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in tutuklanabileceğini söyledi.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, HDP’ye yönelik 2014’teki ‘Kobani olayları’ gerekçe gösterilerek 6 yıl sonra yapılan gözaltılara muhalefet liderlerinin ses çıkarması gerektiğini belirterek, aksi halde “önüne çıkan herkesi tutuklayabilecek olan bu iktidarın” Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’i de tutuklayabileceğini söyledi.

Youtube kanalında HDP’ye yönelik operasyona değinen Özkiraz, yapılanın hukuksuzluk olduğunu ve muhalefetin buna itiraz etmesi gerektiğini ifade etti.

Özkiraz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iktidarın kimleri tutuklayacaklarını tek tek yazdığını söyleyerek, “O listede bugün tutuklu olan da gözaltında olan da, herkes vardı. Enis Berberoğlu da vardı. Şimdi yine söylüyorum Kemal Kılıçdaroğlu’nu da tutuklayacaklar, Meral Akşener’i de tutuklayacaklar. Artık hukuku savunun. HDP’yi falan savunmuyorsunuz, hukuku savunun. Bitmiş bir davada, AYM’nin hak ihlali verdiği bir davada belediye başkanı sabahın köründe evi basılarak nasıl gözaltına alır? Eğer bugün bu hukuksuzluklara ses etmezseniz, hepiniz tutuklanacaksınız” diye konuştu.

Seçiniz...