Kim bu ''dokunulmazlık'' isteyen ''bazı'' bürokratlar ?

Kim bu ''dokunulmazlık'' isteyen ''bazı'' bürokratlar ?
Güncelleme:

Kamuda görevli bürokratlara üst üste yayınladığı mesajlarla "hesabını soracağız" sinyali veren CHP lideri Kılıçdaroğlu şimdi de bazı bürokratların "dokunulmazlık hakkı" için AK Parti'den milletvekili olmak istediğini öne sürdü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısının ardından bazı bürokratların, kendilerine gelen talimatları 'geciktirdikleri' ileri sürülüyor. Bazı bürokratların, yeni dönemde dokunulmazlık için AK Parti'den milletvekili olmak istediği iddia ediliyor.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik yaptığı "İktidar değiştiğinde soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı 'efendim emir aldık uygulamak zorunda kaldık' diyeceklerdir. Siz bu devletin şerefli memurlarısınız. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız" çağrısının etkileri sürüyor. 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, dünkü yazısında Kılıçdaroğlu’nun çağrısının ardından bürokraside yaşananlardan “Kemal Bey’in bu çıkışları sonrası temkinli davranıyorlar” diye bahsetmişti.

 Bugün Diken'den Altan Sancar'ın aktardıkları, perde arkasında yaşananları boyutlandırdı. Buna göre Sancar'a konuşan üst düzey bir bürokrat, Sarıkaya’nın aktardıklarını doğrularken, önemli bir iddiada bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısının ardından bürokraside ‘talimatlara karşı direnç’ geliştiğini dile getiren bürokrat, “Gelen talimatlar süzgeçten geçirilmeye başlandı, ya uygulanmıyor ya da zamana bırakılıyor” dedi.

CHP liderinin çağrısının arkasında durması ve kamuoyunda oluşan “AKP’de erime yaşanıyor” algısının bürokraside çekince yarattığını söyleyen kaynak, AK Parti’nin söz konusu çağrıya yeteri kadar tepki gösteremediği görüşünde.

 Üst düzey bürokrata göre AK Parti’den sert çıkış bekleyen ancak göremeyen bürokratlar, talimatları uygulamamakla kalmıyor.

 'DOKUNULMAZLIK KAZANMA ÇABASI'

Türkiye’de erken seçim koşullarının oluştuğu görüşünün bürokrasiye hakim olduğu görüşünü dile getiren bürokrat, ismen bildiği bazı üst düzey bürokratların AK Parti’ye “Milletvekili sürecinde aday adayı olacağız, zamanı gelince bizi değerlendirin” haberi yolladığını iddia etti.

Bürokraside yaşanan bu durumun nedenini ise ‘dokunulmazlık kazanma’ çabası olarak değerlendiriyor. Kaynağa göre bu talebin temelinde ‘AK Parti’nin Meclis çoğunluğunu kaybedeceğine olan inanç’ yatıyor.

'BİRBİRLERİ HAKKINDA TUTTUKLARI DOSYALARI CHP VE İYİ PARTİ'YE GÖNDERMEYE BAŞLADILAR'

Bürokratın iddiasına göre, son dönemde güvensizliğin artması nedeniyle bazı isimler birbirleri hakkında tuttukları dosyaları CHP ve İYİ Parti’ye göndermeye başladı.

İktidarın son dönemde iletişim konusunda üstünlüğünü kaybettiği izlenimi edindiğini söyleyen kaynak, bürokrasinin Erdoğan’dan bir müdahale beklediğini belirtti.