Kim bu ''Erdoğan'a tuzak kuran başdanışmanlar'' ?

Güncelleme:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarını hedef alarak "başdanışmanlar, Cumhurbaşkanı'na tuzak kurdu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 büyükelçiyi istenmeyen adam ilan etme talimatı verdiğini söylemesinin ardından büyükelçilerden açıklama geldi.

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "ABD Viyana Sözleşmesinin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder" ifadeleri kullanıldı.

Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, "Hollanda, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder" paylaşımını yaptı.

Bazı ülkelerin büyükelçilerinin ABD'nin açıklamasını paylaşması dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD ve diğer büyükelçiliklerin açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandığını bildirdi.

PERİNÇEK DANIŞMANLARI HEDEF ALDI

Vatan Partisi Doğu Perinçek ise elçilerin açıklamasında bir geri adım olmadığını ifade etti.

Erdoğan'ın danışmanlarını hedef alan Perinçek, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a geri adım attırma tuzağı var. Bu ölümcül bir tuzaktır. Tayyip Erdoğan’ı yıkma planı yürürlüktedir" dedi.

Perinçek, "AK Parti çevrelerinde hem sayın Cumhurbaşkanımızın çevresinde Cumhurbaşkanı danışmanları çevrelerinde “tamam özür dilediler bu iş bitti” gibi bir hava var" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Mehmet Ali Güller de büyükelçilerin geri atmadığını savundu.

Güller, "Perinçek'in yorumu önemli:"Cumhurbaşkanına tuzak var! Atlantik devletleri geri adım atmış değil. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a geri adım attırma planı var" dedi.  

Yazar Haluk Hepkon da "18 Ekim açıklaması hakkında olumsuz tek kelime etmeyen ABD bugün alenen "Bizim yaptığımız gayet normal ve Türkiye'nin iç işlerine müdahale sayılmaz" diyor. Ne kadar zorlarsanız zorlayın, durum bu. Kimin geri adım attığı ortada. Yaşanan yeni bir Rahip Brunson skandalıdır" ifadelerini kullandı.