Kulisler bunu konuşuyor ! Süleyman Soylu hakkında yeni iddia

Kulisler bunu konuşuyor ! Süleyman Soylu hakkında yeni iddia
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterileceği konuşulan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ismi şimdi de Ankara için anılıyor.

Mart 2019'daki yerel seçimler öncesinde AK Parti'nin İstanbul'u kazanması için MHP'nin oylarına ihtiyacı olduğu, bu nedenle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB adayı olacağı iddia edilmişti.

Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre, daha önce kulislerde ismi adaylar arasında geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası bir ittifakının en güçlü ismi olarak konuşulmaya başlandı. İktidar blokunun en çok konuşulan ismi olan Soylu için AK Parti içinde İstanbul Büyükşehir adaylığı konuşulmuştu. Halen TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığı için isteksiz oluşu, Soylu’nun isminin gündeme gelmesine neden olmuştu. Ancak geriye doğru seçim sonuçları ve en son 24 Haziran sonuçları, Soylu için İstanbul vizesi vermedi. İstanbul’da HDP ve muhafazakârıyla, liberaliyle, solcusuyla her renkten Kürt oylarının çok yüksek oluşu, AK Parti ’de “İstanbul’da kazanamayacağı” görüşüne neden oldu. Bu nedenle Soylu için adres değişikliğine gidildi. Ankara’daki sonuçlar ve HDP ve Kürt, sol oyların daha düşüklüğüne karşın MHP ve her renkten milliyetçi sağ oyların çokluğu, son zamanlarda bu kesimlerde en çok sevilen isim olan Soylu’nun Ankara yürüyüşünü güçlendiren bir faktör olarak görüldü.

Cumhuriyet