Kulislerden sızan iddia: AK Parti'de ve Saray'da rahatsızlık var!

Kulislerden sızan iddia: AK Parti'de ve Saray'da rahatsızlık var!
Güncelleme:

Gazeteci Barış Pehlivan, AK Parti içerisinde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesinde İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan duyulan bir rahatsızlık olduğunu ileri sürdü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un görevden alınacağı iddiası bir süredir gündemdeki yerini korurken, bugün dikkat çeken bir kulis bilgisi geldi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün yayımlanan yazısında  ilk olarak Altun ile CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu arasında yaşanan 'virüs' tartışmasını hatırlattı. 

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandıklarını duyurduğunda Altun, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Rabbim tez zamanda şifa versin, sizi başımızdan eksik etmesin sayın Cumhurbaşkanım.  Allah’ın izniyle birçok virüsü alt ettiğiniz gibi bu virüsü de birkaç güne alt edeceksiniz. Bu milletin bu ümmetin duaları sizinle" demişti.

 CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 'virüs' göndermesini eleştirerek "Ne biçim insansın sen ki Cumhurbaşkanı’nın hastalığını böyle rezil bir siyasetin aracı haline getirebiliyorsun? Cumhurbaşkanı'nın böyle adamları var ya başka rakibe ihtiyacı yok, bunlar işini görecekler" yanıtını vermişti.

Pehlivan, olayın devamında gözlemlediklerini ve edindiği kulis bilgilerini şöyle aktardı:

"İletişim Başkanı’nın 'virüslü' mesajının üzerinden 22 dakika geçti.  Ve birden... Başta CHP lideri Kılıçdaroğlu olmak üzere kritik isimlerin 'geçmiş olsun' mesajlarına Erdoğan’ın hesabından sıcak dönüşler yapıldı. 

 Belli ki danışmanı İsmail Cesur’a Cumhurbaşkanı’nın böyle tweet’ler attırmasını İletişim Başkanı Altun beklemiyordu. AK Parti cenahından isimlerle konuştum... 

Biri dedi ki 'Fahrettin Altun ofsayta düştü. Bizim mahallede bile Bekaroğlu’na hak verenler çoğunluktaydı.' Biri dedi ki 'O kadar çok kaynadı ki Ankara... Altun’un odasını toplamaya başladığı dedikodusu bile yapıldı.' 

Aslına bakılırsa...  Yeni değil. Olur mu bilmem ama Fahrettin Altun’a dair 'görevden alınacak' iddiası bir süredir dolaşıyor. Alternatif isimler bile dillendiriliyor.  Düşünün ki AK Parti’li gazetecilerin bile Altun’un kurduğu baskıdan şikâyet ettiğini kulaklarımla duydum. 

'Yahu, Cumhurbaşkanı’nı eleştirmek İletişim Başkanı’nı eleştirmekten daha kolay' diyen gazeteci bile gördüm.  Dahası, medyadaki etkisinden dolayı gazetelerde bakanlardan önce Fahrettin Altun’un isminin yazılmasının kabinede rahatsızlık yarattığını öğrendim. 

 Konu konuyu açarken neredeyse unutuyordum...  Dedim ya, 'Altun’dan sonra İletişim Başkanlığı koltuğuna kim oturur' sorusu dillendirilmeye başlanmış durumda. 

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

Adı geçen bir isim yakın zamanda TRT Genel Müdürlüğü görevi son bulan İbrahim Eren... Onun adını ananlar Bilal Erdoğan ile yakınlığını da hatırlatıyor. 

Bir diğer isim ise RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin... Açık söyleyeyim; Şahin, RTÜK Başkanlığı gibi etkili bir koltuğu bırakıp İletişim Başkanı olmak ister mi; hiç emin değilim. İletişim Başkanı olup şimdikinden çok daha fazla eleştiri oklarına maruz kalmayı arzular mı, şüpheliyim. 

Neyse... 

'KAZAN KAYNIYOR'

Yakın zamanda görevden alınır mı, yerine kim gelir; belirsiz. Ama net olan şu ki en azından şimdilik AK Parti’de ve hatta Erdoğan ailesinde bir 'Fahrettin Altun rahatsızlığı' kazanı kaynıyor."

Barış Pehlivan'ın yazısının tamamı için...