Kulislerden sızan iddia: Erdoğan'dan ''yıkın'' talimatı

Kulislerden sızan iddia: Erdoğan'dan ''yıkın'' talimatı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın illerde bürokrasiye takıldıklarını söyleyen milletvekillerine “Bürokrasiyi yıkın” talimatı verdiği iddia edildi.

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart’ta partisinin 50 milletvekiliyle kahvaltıda buluştu. Toplantıya katılan vekiller, “Seçim bölgelerinde birtakım sorunların çözülmesi için adım atmak istediklerinde bürokrasiye takıldıklarını” anlattı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, bu esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonu çaldı ve görüşmek üzere dışarı çıktı. Sonrasında Erdoğan milletvekillerine dönerek “Ne oldu, bürokrasiyle ilgili bir sorun mu var” sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine de vekiller yeniden “İl ve ilçelerde vali, kaymakam gibi, daha üst düzeyde de bakan ve bakan yardımcıları gibi bürokratlara ulaşmakta zorluk yaşadıklarını” bir kez daha anlattı. Erdoğan’ın milletvekillerine, “Biz bürokrasideki engelleri yıka yıka geldik. Gerekirse siz de yıkacaksınız” yanıtını verdiği kaydedildi.

Erdoğan, AK Parti iktidarının ilerleyen yıllarında da “Bürokrasiyi yara yara bugünlere geldiklerine” atıfta bulunmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de önceki gün Fransa’nın Cannes şehrindeki Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) kapsamında görüştüğü yabancı yatırımcılara, “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var” demesi dikkat çekmişti.

Cumhuriyet