Kulislere bomba gibi düştü: İnce, Millet İttifakı'na katılacak mı?

Kulislere bomba gibi düştü: İnce, Millet İttifakı'na katılacak mı?
Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Halkımız kaygılanmasın. Soframızı büyütmeye devam edeceğiz" diyen Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye de yeşil ışık yaktı.

Gazeteci Uğur Dündar, HaberTürk televizyonunda Mehmet Akif Ersoy'un konuğu oldu. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesinin ardından yaşanan gelişmeleri canlı yayında değerlendiren Uğur Dündar, Muharrem İnce'nin, CHP'ye dair 'içinden çıktığım partiyle neden görüşmeyeyim' dediğini açıkladı.

Son günlerde siyaset arenasında yaşananlar baş döndürürken bir ayrılık haberi de Zafer Partisi Genel Başkanı ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin kurduğu ittifaktan gelmişti. Özdağ, bir canlı yayında Muharrem İnce'nin ittifaktan ayrıldığını söylemişti. Söz konusu gelişmeden sonra gözler Muharrem İnce'ye döndü.

İnce'nin 6'lı Masaya katılma gibi bir durumu kamuoyunda konuşulurken sürpriz bir gelişme yaşandı. Bugün içerisinde CHP eski Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Hikmet Çetin ile CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen bir araya gelerek Kılıçdaroğlu ile görüştü.

KILIÇDAROĞLU YEŞİL IŞIK YAKTI

Görüşmede Muharrem İnce'nin de 6'lı Masaya dahil olup olamayacağı konuşuldu. Kılıçdaroğlu ise İnce'nin 6'lı Masa'ya dahil olmasına yeşil ışık yaktı. Konu ile ilgili ise Muharrem İnce ve Memleket Parti cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.

İNCE'DEN PAYLAŞIM GELDİ: HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Öte yandan gözlerin çevrildiği İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gençlere seslenerek "Gençler, siz en güzel hayalleri kuracaksınız, özgürce düşüncelerinizi söyleyeceksiniz, benim hakkımda makara yapacaksınız. Mutlu ve özgür insanların Türkiye'sini hep birlikte inşa edeceğiz. Hepsini hep birlikte yapacağız. Bundan asla şüpheniz olmasın" ifadelerine yer verdi.

Yaşananların ardından gazeteci Uğur Dündar'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Programa gelmeden önce Muharrem İnce ile görüştüğünü belirten Uğur Dündar şu ifadeleri kullandı:

"Muharrem İnce ile görüşme olabilir. Okudum, sayın Altan Öymen ile Hikmet Çetin görüşecekmiş sayın İnce ile. Muharrem Bey, 'Ben Türkiye'yi yönetmeye talip olmuş bir insanım, içinden çıktığım partiyle neden görüşmeyeyim' dedi. Ben buraya gelirken konuştum kendisiyle, şu anda aranmış değil. Görüşmeye nasıl bakarsınız diye sordum. Sıcak bakarım, niçin görüşmeyeyim ki dedi. Zaten toplum Sayın İnce'ye bir görüşme görevi verirse mutlaka bu görevi yapar. Yalnız şu anda Sayın İnce'nin de rüzgarının çok etkili estiğini söyleyebilirim."

 "SAYIN İNCE GÜÇLÜ BİR RÜZGÂR ESTİRİYOR"

Sayın İnce eğer toplum kendisine görev verirse ondan da imtina etmez. Yani görüşme görevi verirse mutlaka gereğini yapar. Şu anda sayın İnce'nin de rüzgarının güçlü estiğini söyleyebilirim. Şu anda ayın Muharrem İnce televizyon programına katılıyor müthiş reyting alıyor. Sosyal medyada destek çok büyük. Sosyal medya raytingi sandığa ne kadar yansır bilemiyorum. Sayın İnce 'mesela Şanlıurfa'da tüm sandıklara millet ittifaklara gözlemci koyacak mı, bunların telefonla aranması gerçekleştirildi mi?' Bu hakikaten önemli, sonra bana gelen geri dönüşümden anladım, evet yapılmış. Şu anda yasal mevzuatın ne emrettiğini açıkçası bilmiyoruz. Hukukçular bunu yorumlayacaktır. Demokrasi farklılıkları bir araya getirme ve yönetme sanatıdır. Vatan sözkonusu olunca gerisi teferruat. Seçimden sonra kriz beklemiyorum. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum.