Kritik görüşmeden ittifak çıktı !

Kritik görüşmeden ittifak çıktı !
Güncelleme:

İYİ Parti'den bir heyet ittifak görüşmeleri kapsamında CHP Genel Merkezi'ne gitti. CHP ve İYİ Parti'nin heyetler arası yaptığı görüşmeden ittifak çıktı.

CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen ittifak görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Genel Sekreter Cihan Paçacı'nın da aralarında bulunduğu heyet, seçim ittifak görüşmeleri için CHP Genel Merkezi’ne gitti. İki parti arasında, ittifak çalışmalarıyla ilgili son aşamaların bugünkü görüşmede netleşeceği belirtildi.

KORAY AYDIN'DAN AÇIKLAMA
Görüşme sonrası açıklama yapan İYİ Partili Koray Aydın, "Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek. Saati belli değil." dedi.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, açıklamasında, "İşbirliği ve güçbirliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Ülkemize hayırlar uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Aday olacak olmuş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:

"Arkadaşlar yoğun bir mesai harcadılar. İşbirliği yapmanın zorluklarını tahmin edersiniz ama bizim gündemimizde her zaman olduğu gibi yine Türkiye var. Türkiye' nin demokrasisi var. İnsanların bizden beklentileri var. Türkiye'nin çağdaş uygarlığı yakalaması lazım. Özel kişisel angajmanlara girmeden Türkiye'yi düşünerek, vatandaşlarımızı düşünerek, onların umutlarını büyüterek yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli. Bir kış ortamındayız. İnşallah baharda Türkiye de baharı yakalayacak. Huzur içinde, umut içinde, güzel  bir Türkiye'yi yerel yönetimlerden başlayarak demokrasiyi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Güzel şeyler olacak demiştik. Biz kendimizi Türkiye'ye adamış olan iki genel başkanız. Bireysel hiçbir beklentimiz, çıkarımız yok. Bütün mesele, çocuklarımız daha güzel bir Türkiye'de yaşasınlar. Daha güzel okullara gitsinler. İşsizliğin olmadığı, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye yerelden başlayarak inşa etmek istiyoruz"

Seçiniz...

Etiketler CHP ittifak iyi parti