Kurtulmuş'tan çözüm süreci açıklaması

Kurtulmuş'tan çözüm süreci açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'yeniden çözüm süreci' ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Numan Kurtulmuş, yeniden çözüm masasına dönüleceği iddiaları için "Bu iddia hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor" dedi. Kurtulmuş şehit cenazelerinde çalışan cenaze marşıyla ilgili tartışmalara ilişkin soruya da cevap verdi.

İşte Kurtulmuş’un sözlerinden satır başları:

Sorunlarımızı çözmek istiyorsak, sorunlarımızı çözecek yer de TBMM'dir, siyaset alanıdır, siyaset mecrasıdır. Türkiye, bütün 78 milyon vatandaşımızın fikirlerine değer vererek, fikirlerini dinleyerek siyasette bir çözüm bulur ama terörle bu kadar canhıraş şekilde bir beka savaşı mücadelesi verilirken hiç kimse tekrar bir şekilde terör örgütüyle müzakere edilmesini beklemesin.

İLERLEME RAPORU

Bu rapor, özellikle 1915 Olayları'na atıfta bulunan yönüyle asla Türkiye tarafından kabul edilebilir bir rapor değildir. Bu rapor, Avrupa Birliği'ne, Avrupa Parlamentosu'na bu anlamda iade edilecektir. Türkiye tarafından kabul edilmeyecek bir rapordur.

Avrupa Parlamentosu'na bu raporun iade edilmesi, Türkiye ile Avrupa Parlamentosu arasındaki ilişkilerin kesildiği anlamına gelmez.

Bizim 3 kırmızı çizgimiz var. Eğer herhangi bir Avrupa Birliği raporunda bu 3 kırmızı çizgimizle ilgili kabul etmeyeceğimiz bir durum ortaya çıkarsa biz bu raporu kabul etmeyiz.

Bunlardan biri, 1915 olaylarına herhangi bir şekilde atıfta bulunarak Ermeni soykırımından bahseden herhangi bir AB raporunu kabul etmemiz mümkün değil.

İkincisi, PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkaran ya da buna atıfta bulunan herhangi bir AB raporunu kabul etmemiz mümkün değil.

Üçüncüsü ise müzakerelerin durdurulması ya da Türkiye'nin kullanabileceği fonların askıya alınması yönünde herhangi bir emare taşıyan bir raporu da kabul etmemiz mümkün değildir.

TERÖRLE MÜCADELE

Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bu mücadele inşallah milletimizin gayretiyle, güvenlik kuvvetlerimizin gayretiyle hep beraber durarak inşallah başarıyla sonuçlanacaktır.

1 MAYIS

1 Mayıs ile ilgili kararı verecek olan İstanbul Valiliğidir.

Ama öyle görülüyor ki Taksim'de 1 Mayıs gösterilerinin olması, en azından bu 1 Mayıs'ta mümkün olmayacak ve İstanbul Valiliği büyük ihtimalle İstanbul'un miting alanları olan Yenikapı ya da Maltepe meydanlarını, oradaki miting alanlarını, bu törenleri yapacak insanlara, örgütlere yer olarak gösterecektir.

CENAZE MARŞI TARTIŞMASI

Bu konuyla ilgili atılmış bir adım yok. Resmi cenaze törenlerinde Chopin’in marşının çalınması yönetmelik gereğidir. Yasa değildir anayasa değildir.

Bu törenlerin çoğunda cenaze sahipleri nasıl isterse zaten tekbir getirerek cenazeyi yönlendiriyorlar.

Yönetmeliğin değiştirilmesine yönelik şu anda bir girişim yoktur.