Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na sert cevap !

Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na sert cevap !

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu ile ilgili eleştirilerini "seviyesiz ve aşağılık sözler" olarak nitelendirdi. CHP'den bu sözlerle ilgili özür beklediklerini ifade eden Kurtulmuş, Suriyeli mültecilerin iadesiyle Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu hakkındaki sözlerinin sorulması üzerine Kurtulmuş, özür beklediklerini söyledi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamasından satır başları:

Geri kabul anlaşması bu hafta uygulanmaya başladı. Bu süreç ilk uygulama bakımında önemliydi. Sorunsuz bir şekilde başlandı. En kısa sürede 76 bin Suriyeli mültecinin Avrupa'ya gitmesi planlanmaktadır. Şu anda yeni bir kamp ihtiyacı yoktur. Gelen göçmenler hazır kamplarda ağılanabileceklerdir.

REFORM EYLEM PAKETİ

İlk taslak Bakanlar Kurulu'na geldi. Birinci olarak 'adalet prensibi'ne dikkat edeceğiz. İmar planlarında şeffaf bir şekilde herkesin takip edebileceği bir temel prensibimiz olacak. Şehirlerin daha yaşanabilir olması için koruyuculuk hedef alınacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Birlik, Huzur ve Demokrasi eylem planımızın başarıyla devam ettiğini sizinle paylaşabilirim.

MÜLTECİ İADESİNDE GECİKME

Yunanistan ne kadar gönderirse biz o kadar göndereceğiz. Bir problem gözükmüyor. Göndermezlerse bizde göndermeyeceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NUN RAMAZANOĞLU HAKKINDA SÖZLERİ

Hiç bir vicdana yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir. Bir kadına bir anneye, bir bakana böylesine seviyesiz bir sözü söylemesi hiç bir mazerete sığınılamayacak sözlerdir. Özür bekliyoruz. Eğer dilemezse milletimiz gereken cevabı vermeye devam edecektir. Bütün kadın derneklerine öncelikli olarak çağrımızı yapıyoruz. Siyaset yapıyorum diyerek bu kadar ağır bir hakaretin yapılaması hiç bir şekilde kabul edilemez.