Mahçupyan'ın soykırım sözüne MHP'den tepki

Mahçupyan'ın soykırım sözüne MHP'den tepki

MHP'li Yusuf Halaçoğlu, Başbakan'ın başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ın "soykırım" sözlerine tepki gösterdi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun “20. Yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı” açıklaması hükümet kanadından sert tepkilere yol açarken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’dan da dikkat çekecek bir açıklama geldi. Mahçupyan, “Bosna ve Afrika’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız” dedi. MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu Papa'nın ve Başbakan'ın Başdanışmanı Mahçupyan'ın sözlerini İnternethaber'denNesrin Yılmaz'a değerlendirdi:

MADEM SOYKIRIM VAR MAHKEMEYE VERSİNLER

Papa'nın açıklaması aslında bir şeyi gösterdi; Madem soykırım var, Ermeniler neden mahkemeye başvurmuyorlar, meseleyi sadece parlamentolarda ve dini alanlarda kabul ettirmeye çalışıyorlar. Sonuç olarak biz Hristiyan değiliz, Papa'nın söylediği bizi bağlamaz, parlamentolar da yargı organı değil, onun söyledikleri de bağlamaz ama Başbakan'ın danışmanı olan kişinin bu şekilde konuşuyor olması ve Başbakan'ın daPapa'nın söylemlerine karşı bir takım beyanatlar vermesi birbiriyle çelişiyor. 

YA O DANIŞMANI GÖREVDEN ALACAKSINIZ, YA DA...

Madem "soykırım var" diyen bir danışmana sahipseniz o zaman ya o danışmanınızı o görevden alacaksınız ya da Papa'nın söylediklerine karşı çıkmayacaksınız. Bu konunun tamamen siyasallaşmış olduğunu görüyoruz, şu an Brükseldeyim, birazdan Avrupa Parlamentosu'da bazı üyelerle de görüşeceğiz, muhtemelen burada da bu tür açıklamalar çıkacak. "2015 yılı gelmiş, siz büyük devletsiniz, bu şekilde karar alsanız ne olur" gibi lafla ediliyor, yarın ankara'ya döndüğümde TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek burada konuşulanları da açıklayacağım.