MAK Danışmanlık'ın ''yarın seçim olsa'' anketi sonuçları

MAK Danışmanlık'ın ''yarın seçim olsa'' anketi sonuçları
Güncelleme:

MAK Danışmanlık'ın yaptığı “Yarın bir seçim olsa..." anketinin sonuçları açıklandı. ''Yarın bir seçim olsa...'' anketinde iktidara da muhalefete de hesap değiştirecek sonuçlar çıktı.

MAK Danışmanlık yaptığı son anketi duyurdu. Ankette vatandaşlara “Yarın bir genel seçim olsa 24 Haziran’da oy verdiğiniz partiye göre oy tercihiniz değişecek mi” sorusuna yüzde 48 oranında “Farklı bir partiye oy vereceğim” yanıtı verildi. Ankete göre Cumhur İttifakı yüzde 40’ın altında kaldı.

MHP BARAJ ALTI KALIYOR

Ortaya çıkan anket sonuçlarına göre, “Yarın bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna, kararsızlar dağıtılmadan çıkan yanıtlar şöyle: AK Parti 31.1, CHP 21.9, İYİ Parti 13.4, HDP 7.3, MHP 7.1," 

‘ERDOĞAN’IN OYU PARTİSİNİN ÜSTÜNDE DEĞİL’

AK Partililerin, “oylarının düşmesine karşın Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunun daha yüksek olduğu yorumunun doğru olmadığını anlatan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, “24 Haziran seçimlerini bu arkadaşlar doğru okuyamadı. 24 Haziran’da AK Parti, MHP ve üstüne BBP’yi eklediğinizde yüzde 54 civarında. Erdoğan, bu 54’ün içerisinde 52.6’lık oy alabildi. Zannedildiği gibi Erdoğan’ın oyu partisinin çoyunun ok üstünde falan değil” diye konuştu.