Maliye Bakanı açıkladı: Varlık barışı geliyor

Maliye Bakanı açıkladı: Varlık barışı geliyor
Güncelleme:

Maliye Bakanı Ağbal, yurtdışından getirilen varlığa yüzde 3 oranında vergi uygulanacağını açıkladı.

Hükümetten erken seçim öncesi yeni bir varlık barışı hamlesi geldi.

AA Editör Masası'na konuk olan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ağbal, yurtdışından varlık getirene kolaylık sağlanacağını belirterek, "11. ayın sonuna kadar yurtdışından getirilen varlığın sadece yüzde 3'ü oranında vergi tahsil edeceğiz" dedi.

Ağbal, varlık barışıyla ilgili bugün Genel Kurul'da istişareler yapılacağını kaydetti.

Bakan Ağbal'ın konuşmasında satır başları şöyle:

*6736 ve 7020 sayılı kanunun uygulanmasında çok farklı bir kampanya uyguladık. Son 2 yapılandırmada hem başvuru sayıları yüksek hem de şuana kadar sistemde kalan mükellef sayısı yüksek.

BU YILIN 11'İNCİ AYINA KADAR 

*Varlık Barışı düzenlemesi yapmıştık. Yeni bir düzenleme yok ama bugün genel kurulda görüşülecek, Varlık Barışı'na ilişkin bir düzenleme getiriyoruz. Bugün yapacağımız çalışmada getireceğimiz öneride temel unsurlarını da sizlerle paylaşayım:

*Vatandaşlarımızdan yurtdışında para altın döviz gibi yatırımları olan vatandaşlarımız 11'inci ayın sonuna kadar Türkiye'ye getirirlerse, bankalara ve aracı kurumlara bu varlıkları bildirirlerse Türkiye içerisinde diledikleri gibi tasarruf edecekler.

YÜZDE 3 ORANINDA VERGİ TAHSİLATI

*Yurtdışında olan dövizini işletmesine koymak isteyen vatandaşlarımız da bunu yapabilecek. Yüzde 3'ü oranında vergi tahsil edeceğiz. Bu varlığı getirip işletmesine koyduğu surette herhangi bir vergi tahsili yapılmayacak. Yurtdışında getirdiği varlığı işletmesinden istediği zaman çekebilecek. İşletmenin yurtdışından kullandığı kredi var ve aynı zamanda yurtdışında da varlığı var, "Yurtdışındaki bu varlıklarımı işletmemin yurtdışında olan borçlarının ödemesinde kullanayım" derse buna da imkan sağlıyoruz.

*İkinci düzenleme yurtiçi varlıkların işletmeye dahil edilmesi... Taşınmazlar var, altınlar, nakitler var. Müracaat edecek vatandaşlar bu varlıkları işletmeye dahil etme beyanında bulunacaklar, aynı şekilde yüzde 3 oranında vergi ödeyecekler ve bu varlıkları işletmelerine dahil etme dahilinde hiçbir vergi incelemesine dahil olmayacaklar. İsterlerse daha sonra işletmelerinden de çekebilecekler. 

Varlık Barışı düzenlemesinde şöyle bir kural getiriyoruz; bu düzenlemeden yararlanmak istiyorsanız yüzde 3'lük vergiyi ödemek zorundasınız.

Seçiniz...