Meclis önünde polis müdahalesi

Meclis önünde polis müdahalesi

Meclis'te görüşülecek anayasa değişikliği teklifini protesto eden gruba polis müdahale etti.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Anayasa değişikliği teklifini protesto eden gruplara polis müdahale etti.

TBMM'ye yürümek isteyen ve aralarında CHP milletvekillerinin de olduğu grubu Milli Müdafaa Caddesi'nde çevik kuvvet ekipleri durdurdu. Uyarılara karşı Meclis'e yürümek isteyen gruba çevik kuvvet ekipleri göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Yaşanan gerginlik devam ediyor.

MECLİS ÖNÜNDE EYLEM

CHP Ankara İl Başkanlığı olmak üzere çok sayıda STK, bugün için Meclis Dikmen Kapısı önünde eylem yapılacağını duyurmuştu.

5873763b18c773221c227640.jpg

CHP’Lİ VEKİLLER DESTEĞE GİTTİ

Eylem için CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Yasemin Öney Cankurtaran öncülüğündeki bir grup CHP’li vekil de eyleme katılmak için grup toplantısından çıkarak Meclis kapısına geldi.

BİBER GAZLI MÜDAHALE GELDİ

CHP’li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu, STK üyeleri ve avukatlardan oluşan grup, Meclis Dikmen Kapısı önünde anayasa değişiklik teklifine ilişkin görüşmeleri protesto etmek üzere toplanmak isteyince çevik kuvvet ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti.

587374fc18c773221c227601.jpg

CHP’Lİ VEKİLLER YARALANDI

Müdahale sonucu, CHP Ankara milletvekili Necati Yılmaz’ın protez dişinin kırıldığı, diğer vekillerin de çeşitli yerlerinden yaralandıkları öğrenildi. Sözcü’ye konuşan CHP’li Yılmaz “Polis bütün girişleri abluka altına almıştı. Kademeli barikatlar kurmuştu. Yaklaşık 50 STK’dan vatandaşlar açıklama için gelmişti ancak onları içeriye almadılar. Biz de basın açıklaması yapabilsinler diye dışarıya çıktık. Ancak polis, değil açıklamaya orada durmalarına bile izin vermiyordu. Biz yer açmaya çalıştık o süreçte göğüş göse mücadele oldu polisle” dedi. Yılmaz’ın dışında CHP’li vekiller; Orhan Sarıbal, Ali Şeker ve Şener Saruhan’ın da polis müdahalesinde yaralandıkları öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “Baktık ki müdahale edecekler. Biz önlerine etten duvar ördük. ‘Müdahale edeceksiniz bize müdahale edin’ dedik ve nitekim ettiler” dedi.

CANKURTARAN: DİRENECEĞİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise “TOMA’larla vatandaşların üzerine su sıktılar, biz dahil olmak üzere insanlara biber gazıyla müdahale edildi, yaralanan insanlar oldu.
Bugün burada Türkiye'nin nasıl bir düzene götürülmek istendiğine tanık olduk. Tek adama dayalı bir rejim kurarak, TBMM'yi sembolik hale getirmek isteyenler, içinde çok sayıda STK'nın olduğu bir grubun demokratik hakkını kullanmasına dahi şiddet yoluyla izin vermediler.  Muhalefetin sesini kısarak istedikleri totaliter rejimi kuracaklarını sananlar bizim gazla, suyla, polis müdahalesiyle sineceğimizi sanıyorsa yanılıyorlar. Halkımızla birlikte bu zorba rejimin kurulmasına karşı direneceğiz” diye konuştu.

İHA