Meclis'te "Dokunulmazlık" Görüşmeleri

Meclis'te "Dokunulmazlık" Görüşmeleri

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği tekliflerini CHP Grup Başkanvekili Gök'e iletti- Gök: - "Yapılacak değişikliğin anayasanın 83. maddesinde olmasının daha doğru ola

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği tekliflerini, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'e iletti.

Gök'ün TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme, yarım saat sürdü.

Görüşmenin ardından Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bostancı’nın kendisini arayarak, randevu talebinde bulunduğunu söyledi.

Gök, görüşmede Bostancı ve Üstün'ün AK Parti’nin önerisini sunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Getirdikleri bu öneri, anayasada geçici bir madde eklenmek suretiyle anayasanın 83. maddesinin 2. fıkrasında yer alan milletvekili dokunulmazlığına ilişkin maddenin 2. fıkrasının kaldırılmasına dönük geçici anayasa değişikliği teklifi. Getirdikleri teklifle, Başbakanlık'tan Meclis Başkanlığı'na gönderilen milletvekillerine ait fezlekelerin 83. maddenin 2. fıkrasında yapılacak değişiklikle kaldırılması, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 15 gün içinde tüm dosyaların yargı mercine aktarılmasına ilişkindir."

- "Tekrar bir araya geleceğiz"

Gök, CHP olarak geçici bir maddenin ötesinde, daha kalıcı hale gelmesi açısından anayasanın 83. maddesindeki bir değişikliğe, parti programı ve seçim beyannamelerinde yer verdiklerini söyledi.

CHP'nin bu konudaki duruşunun çok net olduğunu vurgulayan Gök, öteden beri kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını ifade ettiklerini belirtti.

Gök, "Kürsü dokunulmazlığı bütün suçlardan dolayı milletvekillerinin, herkes gibi yargı önünde hesap vermesini savunan bir partiyiz. Yapılacak değişikliğin 83. maddede yapılmasının daha doğru olacağını kendilerine ifade ettik. Önerilerini yetkili kurullarımızda görüşerek kendileriyle tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdık. AK Parti'nin getirdiği bu öneriyi, derhal yetkili makamlarımıza ulaştıracağım. Getirilen öneriyi, Genel Başkanıma ve MYK üyelerine birazdan ileteceğim. Onların da yapacağı değerlendirmelerden sonra önümüzdeki günlerde biz de görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız." diye konuştu.

Tekrar ne zaman bir araya gelineceğinin sorulmasına Gök, "Sanırım hafta başında, pazartesi ya da salı günü, en kısa zamanda biz de görüşlerimizi kendileriyle paylaşacağız." karşılığını verdi.