Meclis'te skandal dergi !

Meclis'te skandal dergi !

Meclis'te milletvekillerine dağıtılan derginin içeriğinde olay yaratacak yazılar yer alıyor...

Kapağında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ve ‘Başkan olabilecek mi?’ ifadesinin yer aldığı Tarih ve Gündem dergide, Atatürk ile ilgili ‘Başkan ve Diktatör’ tanımları yapıldı.

Dergide Erdoğan’ın “Başkan olabilme ihtimali” irdeleniyor.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Geçtiğimiz hafta milletvekillerine ücretsiz dağıtılan ve piyasada 8 TL’ye satılan derginin Nisan 2016 sayısının “Başkanlık Özel Dosya” isimli makalesinde Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü döneminin anlatıldığı bölümde Atatürk için “TBMM, Başbakan ve vekiller vardı ancak Cumhurbaşkanı’nın dediği oluyordu. Bazı araştırmacıların ve yorumcuların ‘dikta’ diye adlandırdığı bir dönemin örnekleri yaşanır olmuştu” denildi.

dergi-orta-2.jpg

Dergide Atatürk’ün ‘yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz’ sözleri, ‘Onun tek adam yönetiminin en belirgin göstergesiydi. Artık hep o karar verecek ve uygulatacaktı. Türkiye için adı konulamayan yeni rejimin lideri olmuştu’ şeklinde yorumlandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tartışılan dergiyi TBMM gündemine taşıdı ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a, “Meclis’e sokulan her evrağın okunup kontrol edilmesine rağmen o dergi nasıl dağıtıldı? dedi. Tanal, Kahraman’a ‘Ülkemize özgürlükler ile kazandıran ülkemiz kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e yapılan bu hakaretler hakkında ne yapmayı düşünmektesiniz, soruşturma açmayı düşünüyor musunuz’ diye sordu.

dergi-orta.jpg