Meclis’te ‘Kandil’ polemiği

Meclis’te ‘Kandil’ polemiği

HDP'li Önder'in "Bizi Kandil'e kim göndermiş, mahkemede açıklarız" sözleri AKP sıralarını karıştırdı.

TBMM’de, Meclis’e intikal etmiş fezlekelerin işleme konulup, ilgili vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması oylaması öncesinde söz alan HDP’li vekil Sırrı Süreyya Önder’den şok bir çıkış geldi. Önder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde kendisini telefonla arayarak, “Kandil’de ne oldu” diye sorduğunu söyledi.

HDP’li Sırrı Süreyya Önder, TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada  “Biz sizin kılıcınızla ölmüşüz, başkalarının şefaatiyle yaşamışız. Buralarda değiliz. Biz sizin haysiyetinizi de korumak derdindeyiz. Tarih içinde bir nokta bile değilsiniz. Bununla belki bir virgül olabilirdiniz, o fırsatı da kaçırdınız” dedi.

Önder’in bu sözleri üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, müdahale ederek HDP'nin Kandil'den talimat alan bir parti olduğunu söyledi.

Önder de bunun üzerine, Kandil temaslarına Erdoğan’ın da müdahil olduğunu su sözlerle anlattı; “Sayın cumhurbaşkanı başbakan olduğu dönemde beni aradı,‘Kandil'e gittiniz ne oldu?' diye sordu. Bunun devamını mahkemelerde söyleyeceğiz. Bizi Kandil'e gönderen kimmiş, bunları mahkemelerde anlatacağız…”