Meclis'te skandal sözler: Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilebilir

Meclis'te skandal sözler: Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilebilir
Güncelleme:

CHP Afyonkarahisar milletvekili Burcu Köksal, paylaştığı videoda "Meclis Genel Kurulu'nda anayasa görüşmelerine devam ediyoruz. AKP'li Anayasa Komisyon Üyesi İsmail Aydın, kürsüde 'Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilebileceğini' söyledi." ifadelerini kullandı.

CHP Afyonkarahisar milletvekili Burcu Köksal, paylaştığı videoda "Meclis Genel Kurulu'nda anayasa görüşmelerine devam ediyoruz.

AK Parti'li Anayasa Komisyon Üyesi İsmail Aydın, kürsüde 'Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilebileceğini' söyledi." dedi.

Köksal, Meclis'ten paylaştığı videoda "Artık niyetlerini açıkça belli etmeye başladılar, CHP olarak yine haklı çıktık." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ilk 4 maddesi şöyle:

I. Devletin şekli
Madde 1 – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri
Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, Resmî dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti
Madde 3 – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler
Madde 4 – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

 

Gerçek Günden