Mehmet Ali Çelebi'nin rozetini Erdoğan taktı

Mehmet Ali Çelebi'nin rozetini Erdoğan taktı
Güncelleme:

CHP'den Memleket Partisi'ne, oradan da AK Parti'ye geçen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin rozetini, Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifası sonrası önce Memleket Partisi'ne geçen, ardından partisinden istifa edip bağımsız İzmir Milletvekili olarak görev alan Mehmet Ali Çelebi'nin son adresi AK Parti oldu. 

AK Parti grup toplantısının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye rozetini taktı. 

Çelebi, "Allah utandırmasın öncelikle. Neden buradayım. Sayın Cumhurbaşkanım siz canınız, ben özgürlüğümle tehdit edildim. Bu millete cellat olan FETÖ zombi teşkilatına karşı olan mücadelenizde karşınızdayım. Asker kökenli bir milletvekiliyim. Bir milyona yakın asker, silah arkadaşım görevinin başında. Birçok devre arkadaşım şehit düştü. Kahraman Türk askerleri adına bu millete cellat olan hain PKK terör örgütü ile mücadelenizde yanınızdayım. Temel gerekçem şu; Türkiye Cumhuriyeti devleti Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en ciddi mücadelesini vermektedir. Bu nedenle ben de bir Atatürk askeri olarak Türkiye Yüzyılı mücadelesinde yanınızdayım" dedi. 

Mehmet Ali Çelebi'nin rozetini Erdoğan taktı - Resim : 1

DİKKAT ÇEKEN ‘ÇOCUK’ DİYALOĞU
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Ali Çelebi ve eşinin arasında geçen ‘çocuk’ diyaloğu ise dikkat çekti. Erdoğan, Çelebi ve eşine ‘Çocuklar kaç tane?’ diye sorunda Çelebi ‘Doktora, kariyer… 1 tane efendim’ şeklinde yanıt verdi. Çelebi’nin bu yanıtı üzerine Erdoğan şu şekilde karşılık verdi:

"Olmaz ya çocuk da olmalı. Sayıları arttırmak lazım! Allah’tan isteyelim. Çocuk çok önemli…."

MUHALEFETTEN TEPKİ YAĞMIŞTI

Pek çok muhalif isim, Çelebi'nin yoluna Cumhur İttifakı'nda devam edecek olmasına tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Çocukken hiç topaç oynadınız mı? Topaç bir dönmeye başladı mı nerede duracağını bilemezsiniz. Mehmet Ali Çelebi dönmeye başlamıştı, hâlâ dönüyor. Son durağı sanmayın, topaç dönmeye başladı mı nerede duracağını bilemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Çelebi'ye tepki gösterenlerden biri de gazeteci Barış Yarkadaş oldu. Yarkadaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bunu yapmaya hakkın yok Mehmet Ali Çelebi… 2018’de CHP Milletvekili olabilmen için oy verdim, sandıkta nöbet tuttum. YSK’nın önünde bekledim. CHP’den değil vekillikten de istifa etmeliydin. Bir daha vekil olabilmek için yaptığına değer mi? Oyumu geri ver Mehmet Ali Çelebi!" dedi.

Yarkadaş, şöyle devam etti:

"İki ay önce TV100’deki yayında 'Mehmet Ali Çelebi AKP’ye katılacak' demiştim. Çelebi, o gece beni 'yalancılıkla' suçlamıştı. Kimin yalancı kimin bireysel çıkarı İçin AKP’ye katıldığını çok geçmeden gördük. Bir daha söylüyorum Çelebi: Benim oyumla vekil oldun, oyumu geri ver!"

MUHARREM İNCE: BU SİYASETLE AÇIKLANAMAZ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Çelebi'nin AK Parti'ye geçmesiyle ilgili "Bu siyasetle açıklanamaz, bu olsa olsa doktorların işi olur" dedi.

İnce konu hakkında şunları söyledi:

"CHP'den istifa etti, bizim partimiz Memleket Partisi'nde yola devam kararı aldı. Sonra bizden de istifa etti, AK Parti'ye gitti. Birincisi biz partiyi kurduğumuzda bir MYK toplantısında dedim ki; Memleket Partisi'ni payanda olmak için kurmadık. Millet İttifakı ya da Cumhur İttifakı ile köşeye oturalım, 3-5 milletvekili pazarlığı yapalım diye kurmadım. Biz bunu tek başına seçimi kazanacak cumhuriyetçi, Atatürkçü, yurtsever bir parti olmak için kurduk. Ama her şeye rağmen asla Cumhur İttifakı ile olamayız. Çünkü 20 yıldır bu memleketi çok kötü yönetiyorlar. O günden sonra Mehmet Ali Çelebi gönül bağını önce benimle kopardı.

"DEMEK Kİ AKLINDAN GEÇİRİYORMUŞ"
Çok kısa süre içinde de istifa etti. Demek ki o aklından geçiriyormuş zaten. Bizim aklımızdan bunlar hiç geçmediği için. Yazık üzülüyorum sadece. Yani Ergenekon, Balyoz sürecinde Silivri mahkemelerinde ona en çok destek olanlardan birisiydim. Tabii ki ona değil, tüm bozuk düzene karşı çıkmak için yaptım bunları. Bugün olsa yine yapardım. O yüzden burada ceza aldım. Yargılandım. O FETÖ'cü hakimlere, savcılara karşı direndiğimiz için yargılandım. O günlerde Silivri'nin önlerinde miting yaparken, yargılanırken, diretirken, FETÖ'cülere karşı, sonra bir şey oldu.

Sayın Kılıçdaroğlu nikah şahidi oldu. Bunu milletvekili yaptı. Yani o günlerde de Recep Tayyip Erdoğan, 'Ben bu Ergenekon Davası'nın savcısıyım' diyordu. Sayın Çelebi'ye şunu söylemek isterim; seni Silivri zindanlarında savunan Muharrem İnce'nin yanında olmadın, seni milletvekili yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olmadın, 'Ben o davanın savcısıyım' diyen Tayyip Erdoğan'ın yanında oldun. Bu siyasetle açıklanamaz, bu olsa olsa doktorların işi olur"

 

 

Etiketler mehmet ali çelebi