Mehmet Görmez'in yeni görevi belli oldu

Mehmet Görmez'in yeni görevi belli oldu
Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden ayrılan Mehmet Görmez'in rektör olacağı konuşuluıyor.

Emekliliğini isteyerek Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden ayrılan Mehmet Görmez'in yeni görevi merak konusu olmuştu. Görmez’in, TBMM’de 2015 yılında kuruluş yasası çıkan Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin rektörü yapılacağı öğrenildi. Bu arada Görmez'in ayrılığı ile ilgili Numan Kurtulmuş ile yaşadığı sorunlar olduğu dile getiriliyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; Görmez'in emekliye ayrılmasının perde arkasında Numan Kurtulmuş ile yaşadığı sorunlar olduğu kulislerde konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın ilişki içerisinde olan Görmez'in Numan Kurtulmuş’un Diyanet’ten sorumlu bakanlık görevine getirilmesinin ardından bir takım problemler yaşadığı öne sürüldü. Kurtulmuş’un kurumun faaliyetlerinden haberdar edilme sorunu yaşadığı da iddia edildi.

Hükümete yakın medyada Görmez ve Diyanet'in FETÖ ile mücadele tavır takınmadığı, kutlu doğum haftasına sahip çıktığı yönünde bir takım haberler çıktı. Bu da Görmez'i derinden etkiledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Görmez'in görevden kendi isteğiyle ayrıldığının altını çizdi. Bunun üzerine kabine revizyonunda Kurtulmuş, başbakan yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kaydırıldı. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, her iki isimle ilgili yaptığı operasyonla sorunu çözdüğü ifade ediliyor.

Hürriyet