Melih Gökçek CHP'yi karıştırdı

Melih Gökçek CHP'yi karıştırdı
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e destek mesajları CHP'yi karıştırdı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı belediye başkanlarının istifasını istemesi hala gündemdeki sıcaklığını koruyor. İstanbul, Düzce ve Niğde belediye başkanları Erdoğan’ın isteğine uyarak istifa ederken, Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanları ise istifa etmedi. 

İstifa etmeyen belediye başkanlarından en çok konuşulan ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu. Gökçek’in istifasının istenmesi AK Parti kadar CHP’yi de sarstı. 

“SEÇİM İLE GELEN SEÇİM İLE GİTMELİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Gökçek’e sahip çıkarak “Milli irade diyoruz. Milletin iradesi diyoruz. Seçim ile gelen seçim ile gitmeli diyoruz. Bunun dışındaki bütün yolları doğru bulmuyorum. Bir kişi seçim ile gelmişse on makamından edecek kişi ise, ona oy veren vatandaşlar olması lazım. Bu tür yaklaşımları doğru bulmadığımı daha öncede ifade etmiştim. Bu sadece AK Partili belediye başkanları için değil bütün belediye başkanları için geçerli bir kural. Varsa bir yolsuzluğu, usulsüzlüğü, bir yasa dışı varsa İçişleri Bakanlığı gereğini yapıyor. Onun dışında insanları zorla istifaya zorlamayı doğru bulmuyorum, demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum.” dedi.

“DOĞRU BULMUYORUM, REDDEDİYORUM”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından CHP’deki çatlak ses, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol oldu. Yazılı açıklama yapan Erol şu ifadeleri kullandı:

“2014 yerel seçimlerinde Ankara’da Mansur Yavaş’ın seçim kampanyasını yönetenlerden birisiyim.

O gün halkın oyunu çalarak ve milli iradeyi gasp ederek seçilen Melih Gökçek’e bugün demokrasi adına, milli iradeye saygı adına sahip çıkılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum, bunu reddediyorum. 

Belediye meclislerinde yapılan seçimlerde aday çıkarmak yıllardır kamuya karşı suç işlemiş bu kişilerin yönetimlerinin meşrulaştırılması demektir.

Ne adına olursa olsun oy hırsızlarına sahip çıkılmamalıdır.

Halk en büyük hakemdir.

Bilinmelidir ki bugün içinde bulunduğumuz siyasi karmaşadan çıkmanın tek yolu erken bir yerel seçimdir.”