Melih Gökçek net konuştu: Bunu unutsunlar artık

Melih Gökçek net konuştu: Bunu unutsunlar artık

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2. el oto alım satım yapan galerileri uyardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2. el oto alım satımı yapan galerilerin Akyurt'taki OTONOMİ'ye taşınmalarıyla ilgili olarak, "Bizim galerilere yeni bir yere müsaade etmemiz kesinlikle ve kesinlikle söz konusu değil. Bunu unutsunlar artık" dedi.

OTONOMİ Başkanı Aydın Erkoç'un "OTONOMİ, milyonluk çöplüğe mi dönecek?" açıklaması hatırlatılan Başkan Gökçek, bu konudaki değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Konuya dikkat çekmek için bunu yapmış. Ben de sordum "Ne oluyor" diye. Konuya dikkat çekmek için söylemiş. OTONOMİ'nin yüzde 60'ından fazlası kiralanmış vaziyette" dedi.

Ankara'da galerilerin yoğun olduğu Altındağ, Keçiören, Çankaya ve Yenimahalle Belediye Başkanlarıyla birebir görüştüğünü, bütün ilçe belediyelerinin ve Büyükşehir Belediyesi zabıtasının galerilerle ilgili çok daha yoğun şekilde çalışacağını vurgulayan Başkan Gökçek, "Ankara'nın içinde galeriye kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Yarından (bugünden) itibaren galerilerin önündeki her araba başına ceza kesileceğini ifade eden Başkan Melih Gökçek, "Günde yanlış bilmiyorsam 164 TL ceza kesilecek. Yani 3 tane arabası varsa 500 TL'yi vermiş olacak. İstisnasız her gün bu uygulama yapılacak. Gidecekler, başka çare yok. Şaşmaz'da kamyonlar vardı, o kadar direndiler ama sonunda gittiler ve şimdi hallerinden çok memnunlar. Yani buna inat etmeye gerek yok ki" diye konuştu.

OTONOMİ'ye gitmemek için direnen grubun başında 32 kişi bulunduğunu ve bu kişilerin daha önce OTONOMİ'nin ortağı olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, bu kişilerin kendi aralarındaki özel, kişisel kavgalarını genele yaydıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Yani Ankara'da bizim yeni bir yere müsaade etmemiz kesinlikle ve kesinlikle söz konusu değil. Bunu unutsunlar artık. Belki önümüzdeki dönem belediye başkan adayları çıkarsa ve "Biz size vereceğiz" derlerse onların peşinden giderler. Ama bizim dönemimizde bunun olması mümkün değil. İster CHP'li, ister MHP'li, ister AK Parti'li olsun, hiçbir belediye başkanı da bu konuda değişik bir şey düşünmüyor. Herkesin ortak kanaati bu. Yani bu siyasi bir konu değil. Ben zamanında onlara Gölbaşı'nı verdiğimde kabul etmediler. Ondan sonra OTONOMİ'nin yeri verilmeye kalkıldı TOKİ tarafından. "Hadi alın" dedik, onu da istemediler. Ben de "Bundan sonra sizinle hiçbir şey yapmam" dedim ve çekildim geriye. Gidip TOKİ'den kendileri aldılar. Beraberlerdi kızdım, ama kızdığım halde belli bir noktaya gelince "esnaftır, tartışmanın alemi yok" dedim ve tekrar bunlara kendim gittim. Asfaltlarını attık, altyapılarını yaptık, her türlü desteği verdik. Kendi aranızdaki sürtüşmeden dolayı niye bizi mağdur ediyorsunuz?"