Melih Gökçek'e yargıdan bir kötü haber daha!

Melih Gökçek'e yargıdan bir kötü haber daha!
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in CHP Ankara Milletvekili Murat Emir hakkında açtığı dava reddedildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görevden aldığı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’e Meclis’e verdiği soru önergesindeki “MİT'te ifadesine başvurulan kişi Melih Gökçek midir?" ifadesi nedeniyle dava açmıştı.

Mahkeme, Emir'in milletvekili olduğunu hatırlatarak, Anayasa'nın 98. maddesi kapsamında denetim yetkisini yerine getirdiği gerekçesiyle davanın reddine karar verdi. 

 CHP Ankara Milletvekili Murat Emir kararın ardından şöyle konuştu;

"İddialar üzerine ben de denetim yetkimi kullanarak, söz konusu iddiaları konunun muhatabı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordum. Gerçekten Ankara'da bir belediye başkanı ile oğlunun ifadesinin alınıp alınmadığını, bu kişilerin Gökçek ve oğlu olup olmadığını sordum ancak bakanlık yanıtlamadı.

İçişleri Bakanlığı bu iddiaları yanıtlamak zorunda. Kamuoyu bu iddiaların doğruluğunu, doğruysa bu kişilerin kimler olduğunu merak ediyor. Bu konuların konuşulmasından ve soru sorulmasından Gökçek de rahatsız oluyor.

Dava açarak, tehdit ederek bu iddiaların üstü kapatılsın istiyor. Ancak, bu soruları sormaya hem yetkiliyiz hem de görevliyiz. Görüldüğü gibi yargı önünde de haklılığımız kanıtlandı. Bu iddialar aydınlanana kadar sormaya devam edeceğiz.”