Menderes Türel: CHP'liler özde Atatürkçü olsun

Menderes Türel: CHP'liler özde Atatürkçü olsun

Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin yıl dönümünde düzenlenen törende çelengi unutan CHP İl Başkanlığı’nda yine çelenk krizi yaşanıyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 86'ncı yıldönümü töreninde çelenk unutma krizi yaşayan CHP İl Başkanı Semih Esen, "Unutmadık, derneğe destek amacıyla bundan sonra böyle" demişti ama  23 Nisan törenleri kapsamında Atatürk Anıtı'na dernek çelengi yerine klasik parti çelengini sundu.

d3516b63-f60b-4c11-a977-33405e750ca7.jpg

6 MART'TA YAŞANMIŞTI

Çelenk unutma tartışması, 6 Mart'ta Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 86'ncı yıldönümü etkinliklerinde yaşanmıştı. CHP yönetiminin, üzerine 'CHP Antalya İl Başkanlığı' yazılı bant yapıştırılan Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı'na (ANTÇEV) ait çelengi Atatürk Anıtı'na bırakması, "CHP parti çelengini unuttu" iddialarını da beraberinde getirmişti. CHP İl Başkanı Semih Esen ise unutma iddiaları üzerine, "ANTÇEV, Antalya'da çağdaş eğitimi desteklemek amacıyla faaliyet gösteren ve maalesef son dönemde hak ettiği ilgiyi göremeyen, ilgiye muhtaç, yardıma çok ihtiyacı olan bir vakıftır. ANTÇEV'e, destek olmak adına ANTÇEV'in çelengini koyduk. Bundan sonra da ANTÇEV'in çelenkleriyle bayram kutlamalarını yapacağız" açıklaması yapmıştı.

b31d7317-5922-4141-aa7d-551b4f8edaa0.jpg

TÜREL'DEN SALVO

Tartışmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de dahil olmuştu. Çallı Kavşağı'ndaki çalışmalar nedeniyle o dönemde CHP'lilerin, "Atatürk Anıtı'nı kaldırmak istiyor" eleştirilerine hedef olan Türel, "Atatürk'ü sürekli siyasete alet eden siyasi parti çelengini unutup gelmiş. Bir derneğin çelengini kendi siyasi partilerinin çelengiymiş gibi Atatürk'ün Anıtı'na koyuyorlar. İşte onların Atatürk'e verdikleri önem bu kadar" demişti. Türel, "derneğe destek için o derneğin çelengini anıta bırakmışlarsa bundan sonra da o derneğin yada başka derneklerin çelengini bırakmaları lazım. Ben bekliyorum, şimdi 23 Nisan'da acaba Kanarya Sevenler Derneği'nin çelengiyle Atatürk Anıtı'na gelirler mi? Öyle yaparlarsa 'Haklıymışlar' diyebilirim" şeklinde konuşmuştu. Aradan geçen zaman, Menderes Türel'i haklı çıkarttı. Daha önceki açıklamalarını unutan CHP İl Yönetimi, daha önce sözünü verdiği gibi ANTÇEV çelengini değil, parti çelengini alana bıraktı.

0b4760a8-2299-44ea-8870-a522bf1ce042.jpg

TÜREL: YİNE ÇUVALLADILAR

CHP’nin Atatürk’ün Antalya’ya gelişi nedeni ile gerçekleştirilen kutlamalarda kendi çelenklerini unuttuğunun ortaya çıkmasının ardından Menderes Türel Sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Türel “Geçtiğimiz hafta Antalyaspor kavşağına taşınan Atatürk Anıtı’nın açılış törenine davetiye geldiğini kabul etmelerine rağmen gelmemişlerdi. 6 Mart’ta Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 86. yıl dönümünde CHP çelengini unutup başka bir derneğin çelenginin üzerine, yakındaki bir çiçekçide. CHP diye bant yapıştırıp durumu kurtarmaya çalışmışlardı. Fena yakalanınca derneklere destek vermek için bundan sonra aynı uygulamaya devam edip CHP’nin altı oklu çelengini kullanmayacaklarını söylemişlerdi. Ben de 23 Nisan’da herhangi bir dernek çelengine CHP diye yazıp gelirlerse özür dileyeceğimi açıklamıştım.

649c8ea6-833d-4020-ab46-34df47241931.jpg

Bir kerecik olsun CHP’den özür dileme fırsatını yine elimden aldılar! Çok üzgünüm! Yine çuvalladılar” dedi.

Türel mesajında şunlar ifade etti "Atatürk üstünden siyaset yapıp 6 Mart’ta Atatürk’ü unutanlar, Atatürk Anıtı’nın Antalyaspor kavşağındaki açılışına davet geldiğini kabul edip törene gelmeyenler bir daha Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i ağzına alıp kemiklerini sızlatmasınlar. Samimi olsunlar. Unuttularsa unuttuk desinler.

Biz Atatürk Anıtı’nın açılışını en güzel şekilde yaparken bizi protesto için gelmediklerini söyleyip, en büyük saygısızlığı Atatürk’e yaptıklarını kabul etsinler. Birazcık"

ec6de24e-9b5e-4ff8-a2f4-8b62c454b0b9.jpg