Mental Show’da işitme ve görme problemi anlatıldı

Mental Show’da işitme ve görme problemi anlatıldı

Beylikdüzü Belediyesi, işitme cihazlarının kullanımını, küçük yaşta gözlük kullanımını, gözlük kullanan çocukların psikolojisini ünlü oyuncu Metin Yıldız’ın sahnelediği Mental Show’la vatandaşa aktardı.

Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde farkındalık yaratmak için yapılan şovda, espriler katılımcıları eğlendirdi.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, küçükten büyüğe her yaş grubundan vatandaşın yaşayabileceği sorunlara parmak basıyor. Sadece fiziksel tedavinin değil, bunun yanı sıra psikolojik tedavinin de öneminin bilincinde olan müdürlük, vatandaşları Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde ünlü oyuncu Metin Yıldız’ın sahnelediği Mental Show’la buluşturdu. Yıldız, küçük yaşta gözlük kullanımı, işitme cihazı kullanımı ve çocukların dalga geçmesi sonucu cihaz kullanmayanların daha sonra yaşayabileceği problemleri, sorunun artarak çözülemez duruma gelmesini anlattı.

Cihaz kullanımı konusunda bilinç yaratma, işitme veya görme problemi olmayanların da çevrelerinde bu sorunu yaşayan varsa moral vermesi, destek olması gerekliliği Yıldız’ın sahne şovunda esprili bir dille anlatıldı. Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Fatma Hoşgöz, “İletişimde, dinleme ve anlamanın yolu duymaktan geçtiği için gençlerimize eğlenceli bir şekilde anlatım sağlayarak, duymanın önemi konusunda interaktif bir farkındalık eğitimi verilmesini sağladık” dedi.