Meral Akşener Altılı Masa'ya dönme şartını açıkladı

Güncelleme:

Çok ağır ifadelerle yaptığı açıklamayla Altılı Masa'dan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa'ya dönme şartını açıkladı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman Habertürk'te yayınlanan Açık ve Net programında  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesini anlattı.

 Habertürk televizyon kanalında Kübra Par'ın moderatörlüğünde Açık ve Net programının katılımcılarından gazeteci Sevilay Yılman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve Akşener'in kendisine "Eğer Masa ya da Kemal Bey, benim değil milletin talebini, dediğini kabul ederse toplantıdan çıktığım ana, hiçbir şey olmamış gibi, gurur yapmadan masaya dönerim" dediğini açıkladı.

Akşener'in masadan kalkması sonrasında  görüştüklerini söyleyen Yılman, Akşener'in olayların buraya gelmesinden dolayı üzgün olduğunu dile getirdiğini aktardı. 

Akşener'in Yılman'a yaptığı konuşmada söylediği öne sürülen sözler şu şekilde:

"Ben kişisel çıkarlarım için hiç kimseyle pazarlık yapmadım. Eğer öyle bir şey düşünüyorlarsa gelsin evimi taşlasınlar. Biz bu seçimi almalıyız dedim almak için de araştırma şirketlerinin yaptığı iki ismi koydum. Biri Ekrem İmamoğlu biri Mansur Yavaş bu seçimi kazanmak istiyorsak bunlardan biriyle yola çıkmalıyız dedim. Kim olursa olsun biz bütün gücümüzle varız dedim.  Masa ya da Kemal bey benim değil milletin bu istediği kabul ederse gurur yapmadan o masaya geri dönerim" 

İYİ Partili Dikbayır o gün yaşananları anlattı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ise canlı yayında Altılı Masa'nın dağıldığı gün yaşananları anlattı.

Canlı yayın konuğu olan Dikbayır "Sayın Akşener masandan kalkmadı, kaldırıldı" dedi.

Attığı "Millet 5'ten büyüktür" tweetini silmesiyle ilgili Ümit Dikbayır "Benim attığım tweet’i sildirebilecek tek kişi var, o da Sayın Meral Akşener. Ben tweeti attıktan sonra bana 'bu tweet incitir, kaldır' dedi. Ben de kaldırdım" açıklamasını yaptı.

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylık için bu kadar direteceğini hiç kimse düşünmedi" diyen Ümit Dikbayır, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"CHP’nin Sakarya’da yaptırdığı ankette Mansur Yavaş yüzde 70 çıktı. Biz Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını CHP rozeti taşısalar da Millet İttifakı'nın belediye başkanları zannediyorduk. Maalesef değilmiş, olsun.

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen'in Meral Akşener ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesiyle ilgili soruya Dikbayır şu yanıtı verdi:

"Sayın Akşener'in Ersan Şen'i aramasının amacı teklif değil teşekkürdür. Ersan Bey güzel şeyler söyledi, Genel Başkanımız teşekkür etti. Bu sadece bir teşekkürdü.

Biz bütün çalışmalarımızı büyük bir ciddiyetle yaparız. Sayın Şen tabii ki de aday olabilir. Milletin takdiridir. Fakat dün sadece teşekkür etmek için arandı."

Ümit Dikbayır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili "Kemal Bey çıksın desin ki 'şahsi talebimi geri çekiyorum, bu iş için yöntem belirleyelim, anket yaptıralım', biz de belirlenen adayın arkasında sonuna kadar dururuz" dedi.