Meral Akşener hazırlıklara devam ediyor !

Meral Akşener hazırlıklara devam ediyor !

Meral Akşener adaylığını Alparslan Türkeş'in doğum günü olan 25 Kasım'da açıklayacak.

Meral Akşener adaylığını Türkeş’in doğum günü olan 25 Kasım’da açıklayacak. Kongre toplanırsa muhalifler en çok imza toplayanın etrafından birleşecek

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, MHP’de muhalif kanat çalışmalarına hız verirken yola çıkma hazırlıkları son aşamaya geldi. Eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in doğum günü olan 25 Kasım’da basın toplantısıyla adaylığını açıklayacak. Adaylıklar ardı ardına açıklanarak muhalif hareket canlı tutulacak. Her muhalif aday kendi yolundan gidecek, ancak birbirlerini hiç eleştirmeyecek. Kongrenin toplanması halinde en çok imza toplayan isim etrafında birleşilecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM grup toplantısında muhalif kanat için “saray lejyonerleri, AKP misyonerleri” gibi tanımlamalar yapması muhalif kanatta, “çok sert ve ağır” eleştiri olarak değerlendirildi. Bahçeli’nin endişeli ve moralinin bozuk olduğu kanaatini taşıyan muhalif kanat, kongrenin toplanması için ilk adımı atarak yola çıkma hazırlıklarını sürdürüyor. 

Her isim bildiği yoldan 

Edinilen bilgilere göre, genel başkanlık yarışına girecek olan Akşener, eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, eski Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak ile Alparslan Türkeş’in eski Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Selim Kaptanoğlu kendi bildikleri yoldan ilerleyecek. Böylece her isim kendi söylemini MHP tabanına ileterek ikna etmeye çalışacak. Tek masa etrafında ortak deklarasyonla muhalefet bayrağının açılması düşüncesinin hayata geçirilemeyeceğinin anlaşılması üzerine, muhalefet hareketin canlı tutulması için çıkış yapacak isimler belli aralıklarlaART arda adaylıklarını açıklayacak. 

Her muhalif isim kendi bildiği yoldan ilerleyecek ancak birbirlerini hiç eleştirmeyecek ve kötüleyerek karşısına almayacak. Adaylıkların açıklanmasının ardından il il dolaşılarak delegelerden toplanacak imzaların 500’e ulaşmasını sağlamak için var güçle çalışılacak.

Muhalif çalışmaların olgunlaştırılması ve önce tüzük ardından genel başkan seçimini içeren seçimli kongrenin yapılması sağlanırsa muhalif kanat durum değerlendirmesi yapacak. Bu durumda delegeden en çok imza toplayan isim etrafında birleşilmesi sağlanacak. Kongre oylaması öncesinde adaylar birbirlerinin lehine çekilebilecek.

Bahçeli’ye eleştiri yok
Muhalif kanadın en önemli ismi Akşener adaylığını Türkeş’in doğum günü olan 25 Kasım’da açıklayacak. İstanbul’da basın toplantısı düzenleyecek olan Akşener, gazetecilerle soru-cevap yapacak. Akşener, açıklamasında Bahçeli’yi hedef almayacak. Genel merkezin izlediği politikalara dönük eleştiriler getirecek olan Akşener herkesi kucaklayıcı ve MHP’yi tek başına iktidar yapacak, MHP Genel Başkanı’nın da Başbakanlık koltuğuna oturtacak bir iddiaya sahip olduğunu dile getirecek.

Aydın sessizce çalışıyor
Oğan’ın da açıklama için tarih belirleme çalışması yaptığı öğrenilirken, gözler eski TBMM Başkanvekili Koray Aydın’a çevrildi. Aydın’dın adaylık için çalışmalarını sessizce ismini tartıştırmadan yürüttüğü öğrenildi. Aydın’ın Üst Kurul delegeleri ve delegelerle birden çok telefon ve yüz yüze görüşmeler yaptığı ve kendisi için imza vermeleri için destek istediği kaydedildi.Muhalifleri yakından izleyen genel merkez ise kongrenin toplanmasına ihtimal vermiyor. Muhalefetin dağınık bir görüntü sergilediğini ve “beş benzemezin bir araya gelemeyeceğini” dile getiren genel merkez, belli güçleri arkasına alan bu isimlerin Bahçeli’yi deviremeyeceklerini, MHP’ye zarar vermekten başka bir iş yapmadıklarını savunuyor.