Meral Akşener İYİ Parti’nin sabit seçmen sayısını açıkladı

Meral Akşener İYİ Parti’nin sabit seçmen sayısını açıkladı
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Anketlerde oyumuz yüzde 20’ye yakın çıkıyor. Her şartta oy vereceğini söyleyen yüzde 13’lük bir kesim var" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü gazetesinden Özlem Gürses'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği yüzde 10 seçim barajının düşürülmesiyle ilgili beklenti içinde olmadıklarını söyleyen Akşener, “Anketlerde oyumuz yüzde 20’ye yakın çıkıyor. Her şartta oy vereceğini söyleyen yüzde 13’lük bir kesim var” dedi.

Türkiye'nin 2018 yılında erken seçime gideceğini belirten Akşener, "Ben 15 Temmuz 2018 tarihinde seçim bekliyorum. 66 ilde teşkilatımız tamamlandı, hızla diğerlerini de tamamlıyoruz" dedi.

AKŞENER'DEN DİKKAT ÇEKEN ERDOĞAN İDDİASI

Akşener, 16 Nisan referandumu ile ilgili olarak da dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özlem Gürses'in "Ankara'da referandumun iptal edilmek istendiği de konuşuluyor" demesinin üzerine Akşener, "Onun mümkün olmadığını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ister, içinden geçirir ama yapmaz. Pişman olduğuna kesinlikle inanıyorum ama iptal edemez. Erken seçim yapar, 15 Temmuz'da." dedi.

"ANKETLER %20 DİYOR"

İYİ Parti'nin oy oranını da yorumlayan Akşener, "Ben anketleri ciddiye alan ve imkanları ölçüsünde düzenli anket yaptıran bir siyasetçiyim. An itibarıyla 20'ye yakınız, öyle çıkıyor. İlginç olan şu; 13 puan seviyesinde sabit seçmenimiz oluşmuş, yani her şartta bize oy vereceğini söylüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi meselesinde ise işler çok daha ilginç…" dedi.

İYİ PARTİ FETÖ PROJESİ Mİ ?

Akşener, hem AK Parti hem de MHP kanadından yapılan eleştirilerde partisinin FETÖ projesi olarak gösterilmesini kendisinin de "FETÖ'cü" olarak suçlanmasıyla ilgili olarak da konuştu.

Akşener kendisi hakkında hazılanan bir dosyanın da olmadığını belirterek ". Benim FETÖ'cü dosyam olması mümkün değil. Daha da ilerisini söyleyeyim; köyümde, akrabalarımda, uzak ve yakın hısımlarımın arasında FETÖ'cü yok. Bunu hangi siyasetçi güvenle söyleyebilir? Damatlarla gelinler yarışıyor." dedi.

Sözcü