Meral Akşener: ''Seçim 18 Haziran'a kalır!''

Meral Akşener: ''Seçim 18 Haziran'a kalır!''
Güncelleme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, OHAL kararının seçimleri etkileyeceğini belirterek "14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum" dedi.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Meral Akşener'le deprem bölgelerinden Gaziantep'e gittiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aldığı OHAL kararının seçimleri etkileyip etkilemeyeceğine yönelik yanıtına İYİ Parti liderinin memnun olmayan bir ifadeyle, "14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum" sözleriyle yanıtladığını aktardı.

Anayasa'nın 78. maddesi savaş sebebiyle seçimlerin yapılmasına imkan görmezse, TBMM'nin seçimlerin bir yıl ertelenmesine karar verebileceğini belirten Yetkin, Meral Akşener'in bu yönde bir karar çıkacağına ihtimal vermediğini belirterek, "Şunu da ekliyor: “Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız.” diye yazdı.

Murat Yetkin’in yazısı şöyle:

“72 saat” diyor İYİ Parti lideri Meral Akşener: “Üç gün.”

“Şimdiye kadar neden gitmedim? (Deprem çalışmasına) engel olmamamız lazım, gürültü çıkarmamak lazım. Devlet konuşsun diye bekledim. Artık konuşma zamanı. Şimdi enkaz altından devleti çıkarıyor millet,” diye ekliyor.

Akşener ile Ankara’dan Gaziantep’e uçuyoruz. Depremden sonra bölgeye ilk gidişi. İlk saatlerden itibaren 246 parti yetkilisinin depremden etkilenen 10 ilde bulunduğunu anlatıyor; 164 TIR yardım ulaştırmışlar. Hayır, AFAD’a vermemişler; çünkü AFAD’ın elinde yeterli eleman da yok koordinasyon da. Kayda girsin diye AFAD’a bilgi verip kendileri dağıtıyorlarmış.

Aklıma az önce Esenboğa Havalanında deprem bölgesinden gelip aktarma bekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in söyledikleri geliyor: “Herkes en küçük işi yapmak için yukarıdan talimat bekliyor. Talimat gelmiyor. Gelmeyince iş yapılmıyor.”

“Ucube tek adam rejimi” diyor Akşener; “2014’ten itibaren çok istedi Sayın Erdoğan. Bu arkadaşlar her bir kurumu ele geçireceğiz derken kurumların içini çürütmüşler. Devlette ciddiyet ve liyakat kalmadı. Tek adam sisteminin sonucu. Bütün hataların, kusurların tek sorumlusu Erdoğan’dır.”

Deprem seçim tarihini etkiler mi?

Akşener’in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar eğilip kulağına bir şey söylüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da havalimanında olacakmış.

Soruyoruz: deprem seçim tarihini etkiler mi? Erdoğan OHAL’den sonra seçimin ertelenmesini zorlar mı? Kafalardaki sorular…

Akşener sorudan pek de memnun olmamış bir ifadeyle yanıtlıyor:

“14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum.”

Peki, ya erteleme? Anayasa’nın 78. maddesi savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, TBMM’nin seçimlerin bir yıl ertelenmesine karar verebileceğini yazıyor.

Akşener Meclis’ten öyle bir karar çıkacağına ihtimal vermiyor. Şunu da ekliyor: “Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız.”

Depremin Erdoğan’ın seçim desteğine etkisi be olur peki?

Akşener susuyor ama Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın bıyık altından gülümsüyor: “Buradan bir şamar yer.”

Murat Yetkin'in yazısının tamamı için...