Meral Akşener yeni parti kurar mı ?

Meral Akşener yeni parti kurar mı ?

MHP'de genel başkan adayı Meral Akşener'den yeni parti açıklaması...

MHP'yi kurultaya götürmek için mahkeme tarafından görevlendirilen çağrı heyeti 19 Haziran'ı kurultay tarihi olarak ilan etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 10 Temmuz'u ilan etti.

MHP'de kurultay kaosu sürerken, adaylar il il dolaşarak delege kazanma peşinde. Seçim çalışmaları için Gaziantep'e giden Akşener dönüş yolunda Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ile görüştü.

Selvi, adaylar içinde en öne çıkan Akşener'in açıklamalarını köşesinde yer verdi.

Yazarın "MHP’ye genel başkan seçilemezse ne yapacak, ayrı bir parti kuracak mı?" sorusuna Akşener, şu iddialı cevabı veriyor:

"TEK ATLA GİTTİM"

“Ben hiçbir yere birkaç atla gitmedim. Tek atla gittim. Kazanmak için çalışacağım. Ondan başka gündemim yok”

Kendisine gösterilen ilgiyi AK Parti'nin kuruluşunda Erdoğan'a gösterilen ilgiye benzeten Akşener, ilginç bir iddiada bulunuyor.

"AK PARTİ'DE DAVUTOĞLU KIRGINLARI OLUŞTU"

Akşener'e göre seçmenler kendisine iktidarın alternatifi gibi bakıyor. Bu açıklamasını açmasını isteyen Selvi'ye, Akşener böyle yanıt veriyor:

“AK Parti’de Sayın Davutoğlu’nun başbakanlıktan gönderilme şeklini içine sindiremeyen, kırgın bir kesim oluştu. Milliyetçi-muhafazakâr, geçmişte AK Parti’ye oy vermiş ama şimdi arayış içinde olan bir kesim var. CHP’de ise geçmişte DYP’ye, ANAP’a oy vermiş, merkez sağ kitle var. Trakya ve Ege bölgesinde. Bunlar CHP’de umduklarını bulamamışlar. Bizi bir alternatif olarak görüyorlar.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız