Meral Akşener'den hodri meydan: Kaldırın gizliliği, alın ifademi

Meral Akşener'den hodri meydan: Kaldırın gizliliği, alın ifademi
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili tartışmalara değinen Akşener, kendisi hakkında soruşturma açıldığı belirterek gizlilik kararının kaldırılmasını ve ifadesinin alınmasını istediğini söyledi.

Akşener hükümete ekonomi konusunda eleştirilerde bulunarak "Biraz tasarruf etseniz ölür müsünüz kardeşim. İsrafa alıştılar, hepsi lükse alıştı. Sadece kendileri değil aileleri de. Benim vatandaşım marketten et alamıyor, bebeğine mama alamıyor. Bunların umurunda değil! Birkaç uçak satın. Tasarruf edin." dedi.

"BUNLARIN SORUMLUSU SİZSİNİZ SAYIN ERDOĞAN!"

Kıbrıs'ta yaşanan gelişmeleri değerlendiren Akşener, "Bunların sorumlusu sizsiniz Sayın Erdoğan! İYİ Parti kurulduğundan beri sizi uyardık. Burnumuzun dibinde Yunan askerleri mangal yellerken seyrettiniz şimdi karşı mı çıkıyorsunuz?" dedi.

Akşener AB kararına da tepki göstererek, "Yunanistan ve Rum tarafının şımarıklığına dur demeniz gerekirken Türkiye'yi cezalandırmak istemekten utanmıyor musunuz? Siz bu tavrı sürdürdüğünüz sürece biz bu tavrın karşısında durmaya devam edeceğiz. Hükümetin bugünkü tavrının arkasında durmaya devam edeceğiz. İktidarın geç kaldığı adımı atmasını bekliyoruz. İşe adaları geri almakla başlayın" diye konuştu.

DALAMAN'DAKİ ORMAN YANGINLARI

Dalaman'daki orman yangınlarını terör örgütü PKK'nin üstlendiğini dile getiren Akşener, HDP'ye PKK ile arasına açma çağrısında bulundu.

HAKKINDAKİ FETÖ SORUŞTURMASI

FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın diye verdiğimiz önergeler iktidar partisinin oyları ile reddediliyor. Bir de emirle hakkımda soruşturma açtılar. Üstüne üstlük ifademi almadıkları soruşturma hakkında gizlilik kararı verdiler. Dün dilekçe verdim. Soruşturmanın 3 yıldır neden ilerlemediğinin açıklığa kavuşturulması, Türk siyasetinin şeffaflık ilkesine sıkı sıkıya bağlanması için soruşturmadaki gizlilik kararının kaldırılmasını ve ifademin alınmasını istedim. Özetle dedim ki: Hodri meydan! Kötülüğe alıştınız beyler. İyi ve cesur insanlar sayesinde kendi gerçekliğinizle karşılaşmaya hazır olun. Verdiğiniz zarardan kaçış yok. Hodri meydan ağalar. Kaldırın gizliliği, alın ifademi. Milletimiz doğruları görsün. Yalan son bulsun. Perde insin