Mesut Yılmaz, AK Parti'nin alternatifini gösterdi

Mesut Yılmaz, AK Parti'nin alternatifini gösterdi

Eski ANAP Genel Başkanı ve başbakan Mesut Yılmaz, suskunluğunu bozdu.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Mesut Yılmaz, “Türkiye’de güçlü uzlaştırıcı merkez partisine ihtiyaç var. AKP’ye alternatif merkez partisi CHP olabilir” dedi. Siyasi hayatına son verdiğini günden itibaren “suskunluğunu” korumasıyla bilinen eski ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz, kendisine sorulan soruları yanıtladı.

1 Kasım seçimlerini değerlendiren Yılmaz, “Seçimleri AKP’nin kazandığından çok muhalefet kaybetti” yorumunun daha doğru olduğunu belirtti. Yılmaz, “AKP’nin ilerideki alternatifi yine güçlü ve uzlaştırıcı merkez partisidir” dedi.

YENİ OLUŞUM

CHP ve MHP içerisindeki kongre çağrılarını da değerlendiren Yılmaz, muhalefet partilerinin AK Parti alternatifi olabilmek için yenilenmeleri gerektiğini söyledi. Mevcut siyasi partilerin kendilerini “merkezin uzlaştırıcı çizgisinde” dönüştürmeleri gerektiği vurgulayan Yılmaz, aksi taktirde “yeni oluşum kaçınılmazdır” yorumunda bulundu. Yılmaz, ocak ayında kurultaya hazırlanan CHP’nin, merkez çizgisinde dönüşümler gerçekleştirirse AK Parti’nin alternatifi konumuna gelebileceğini de vurguladı.