Metropoll'ün İstanbul anketinde çarpıcı sonuçlar ! Fark açılıyor

Metropoll'ün İstanbul anketinde çarpıcı sonuçlar ! Fark açılıyor
Güncelleme:

23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimi öncesi son anket Metropoll'den geldi. Şirketin açıkladığı ankete göre, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yarışı önde götürüyor.

YSK'nın kararı ile 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimine sayılı günler kala son anket sonucu açıklandı. Metropoll'ün açıkladığı son ankette Ekrem İmamoğlu yüzde 51,2 ile yarışı önde götürürken, Binali Yıldırım'ın oyu ise yüzde 39,7 oldu.

Ankete göre, CHP seçmeninin yüzde 98'i İmamoğlu'nu desteklerken, AK Parti seçmeninin ise yüzde 80'i Yıldırım'ı destekliyor. Ankette MHP tabanının yüzde 18'in kararsız olduğu sonucu çıktı.

Metropoll'ün sunduğu karşılaştırmalı verilerde ise YSK'nın kararı ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu'na sunulan destek mart ayında yüzde 38,9 seviyesindeyken, Haziran ayında bu oran yüzde 51,2'ye kadar yükseldi.

Metropoll'ün İstanbul anketinde çarpıcı sonuçlar ! Fark açılıyor - Resim : 1

AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım'a sunulan destek ise Mart ayında yüzde 39,4 olurken, Haziran ayında yüzde 39,7 seviyesine geldi.

Metropoll'ün İstanbul anketinde çarpıcı sonuçlar ! Fark açılıyor - Resim : 2

Metropoll'ün son anketine göre, 23 Haziran'da yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu'nun kazanacağını düşünenlerin oranı yüzde 54,5 olurken, Binali Yıldırım'ın kazanacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 37,9 seviyesinde yer alıyor.

KONDA son seçim anketini paylaştı !KONDA son seçim anketini paylaştı

14 anket şirketi son İmamoğlu - Yıldırım anket sonuçlarını açıkladı14 anket şirketi son İmamoğlu - Yıldırım anket sonuçlarını açıkladı

Seçiniz...