Metropoll'ün son anketinden Erdoğan'a destek çıktı

Metropoll'ün son anketinden Erdoğan'a destek çıktı
Güncelleme:

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesinin köşe yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Metropoll araştırma şirketinin son anket sonuçlarını yayınladı. Sonuçlar AK Parti ve Erdoğan'a olan desteğin arttığını gösterdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Metropoll Araştırma’nın mart ayı anketine yer verdi. Ankete göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destekte ciddi bir artış var. “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusuna yanıt verenlerin 55.8’i Erdoğan’ı destekliyor. Bu soruya ‘Evet’ yanıtını verenlerin oranı şubat ayında yüzde 41.1’di.

"Koronavirüsün sağlıktan sonra siyaset ve ekonomi üzerindeki etkisi de görülmeye başlandı" diye yazan Selvi, "Prof. Özer Sencar’in sahibi olduğu Metropoll Araştırma’nın mart ayı anketini biraz da bu gözle inceledim. Anket sonuçlarını kullanmak ve grafiklerini yayınlamak için Özer Sencar’dan izin aldım. Ankete ilişkin yorumlarından yararlandım. Sonuç itibarıyla Metropoll, AK Parti’ye yakın bir araştırma kuruluşu değil." dedi.

İşte Selvi'nin paylaştığı o grafikler:

Metropoll'ün son anketinden Erdoğan'a destek çıktı - Resim : 1

Metropoll'ün son anketinden Erdoğan'a destek çıktı - Resim : 2

 

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...