MHP Genel Merkez'den kurultay için flaş hamle !

MHP Genel Merkez'den kurultay için flaş hamle !

MHP Genel Merkezi, MHP kurultayındaki görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, 19 Haziran'daki tüzük kurultayı sırasında kaydedilen görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Bulut yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"19 Haziran 2016 tarihinden düzenlenen sözde MHP Olağanüstü Genel Kurulu'na ilişkin olarak; toplantıya katılanların kimlik tespitleri ve hazirun listesinin hazırlanması konusunda görevli bulunan Ankara 13. Noterliğinin basın yayın organlarında da oldukça geniş yer bulan ve suç teşkil eden görüntüleri üzerine; suçun işlendiği yer olan Akyurt İlçesi Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından basın yayın organlarında yer bulan "sahtecilik" fiillerine ilişkin olarak devam edecek cezai soruşturma süreci titizlikle takip edilecektir."

MHP Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlediği ve muhalif adayların katıldığı Tüzük kurultayı ile ilgili şok görüntülere Cihan Haber Ajansı ulaşmıştı. Elde edilen görüntülerde, Ankara 13. Noter vekilinin delegeleri görmeden işlem yaptığı, bilgisayar ortamı kullanmadan el ile kayıt aldığı, kurultayın bitmesine rağmen saatler sonra bile delegelerin kendisini ve kimlik kartlarını bizzat görmeden Whatsapp ve mail üzerinden gönderilen kimlik fotokopileriyle işlem yaptığı öne sürülüyordu.

Şok görüntüleri çeken Yeni Akit Gazetesi Ankara Muhabiri Mehmet Özmen, kurultayda ciddi usulsüzlükler yapıldığını öne sürmüş ve hukuka aykırı işlemlerden dolayı savcılığın konuyu soruşturması gerektiği iddiasında bulunmuştu. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Özmen, "Kongrede ciddi usulsüzlükler olduğunu kaydettim. Ankara 13. Noter vekili Mustafa İset, kimlik fotokopileri üzerinden işlem yapıyordu. Bildiğim kadarıyla belgenin aslının ibraz edilmesi gerekir ama öyle yapılmadı. Bunun hukuka aykırı işlem olduğunu düşünüyorum" demişti.

2298407.jpg

Cihan