MHP, Habertürk ve Show TV'yi hedef aldı: ''Yaptığınız artık yeter''

MHP, Habertürk ve Show TV'yi hedef aldı: ''Yaptığınız artık yeter''
Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Habertürk ve Show TV'yi deprem bölgesinden yaptığı yayınlar üzerinden hedef aldı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Habertürk TV ve Show TV'de yapılan yayınlarda, arama kurtarma çalışmalarında görülen sorunlardan söz edilmesi MHP'de rahatsızlığa neden oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yayınlarla ilgili olarak iki kanalı hedef aldığı bir açıklamada bulundu.

Özdemir açıklamasında yapılan yayınlar üzerine iki kanala "Kimin figüranısınız? Bu sinsilik ve rezillik artık tahammül boyutunu iyice aşmıştır" diye seslendi.

MHP’li Özdemir, Twitter hesabından RTÜK ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nı da etkiletlediği açıklamasında şunları söyledi;

“Ciner grubu, Habertürk ve Show Tv üzerinden yapılan yayınlarla nereye varmak istiyor? Afet karşısında verilen gayretleri yok saymak ve sergilenen üstün mücadeleyi gölgelemekle elinize ne geçecek? Kimin figüranısınız? Bu sinsilik ve rezillik artık tahammül boyutunu iyice aşmıştır.

Deprem öncesi “karne hediyesi et alındı” yalanıyla rezilliğin daniskasını yapanlar, şimdi de benzer bir tutumla enkaz altındaki yaralılarımızın kurtarılması ile ilgili senaryo yazarak kirli bir oyun oynuyor. Yaptığınız artık yeter! Habis işlerinizi can mücadelemize bulaştırmayın

Televizyon yayıncılığı kisvesi altında milli dayanışmaya ve afetle mücadeleye zarar verip, dezenformasyon yapanlara karşı hukuk ve ilgili kurumlar gereğini vakit kaybetmeksizin yerine getirmelidir.”

MEHMET AKİF ERSOY DEPREM BÖLGESİNDEKİ "ŞOV"U ANLATMIŞTI

Depremlerin etkilediği Hatay'da bölgedeki çalışmaları aktaran Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy, bölgedeki çarpıcı bir olayı kameralar karşısında anlattı.

"Bunu çokça yerden duydum. O yüzden paylaşmak durumundayım. Üzülerek paylaşıyorum. Çok rahatsız olarak da paylaşıyorum" diyerek olayı anlatmaya başlayan Ersoy, şunları ifade etti:

"Ama diyorlar ki 'Arama kurtarma yapıyoruz, kazıyoruz kazıyoruz tam kişiye ulaşıyoruz, pat bir ekip geliyor ve diyor ki onu biz çıkaracağız. Ve çıkarıp kameraları çağrıyorlar filan...' Bunlara gerek yok. Bunu çok duydum, bir yerden duymadım. Hatta beni izleyenler kafalarını sallıyorlar. Hatta bunu söylediğim için beni alkışlıyorlar. İyilik de yarışmak böyle bir şey değil."