MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Vidinlioğlu projelerini tanıttı

MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Vidinlioğlu projelerini tanıttı
Güncelleme:

MHP Kastamonu İl Başkanlığı Meclis Üyeleri ve Proje Tanıtım Toplantısı düzenledi. Toplantıda MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın Meclis Üyelerini tanıttıktan sonra MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu projelerini tanıttı.

 Herkesi selamlayarak sözlerine başlayan Yüksel Aydın, “Ben 2 aydır bunu söylüyorum. Kastamonu Galip Gelecek diyorum. Bunu bana bu ortam söyletiyor, siz söyletiyorsunuz. Görüyorsunuz, biz bir aileyiz. Biz başaracağız. Hatta bitti bu iş bitti.” açıklamasında bulundu.

“BELEDİYECİLİĞİN NE OLDUĞUNU GALİP HOCA GÖSTERECEK”

Sözlerine devam eden Yüksel Aydın, “Şimdi görüyorum, belediyecilik benim işim demiş. Senin  belediye ile uzaktan yakından alakan yok. Belediyeciliğin hiçbir yerinde sen yoksun. Bakın Sayıştay kararı okuyacağım. Kayıtsız yapmışlar tüm işleri. Bakın yine raporda yazıyor. Kastamonu Belediyesinin yeterli bir bilgi altyapısı yok. Ezbere yapıyorlarmış her şeyi. Daha çok konu var ama bunları zamanla açıklayacağım. Sindire sindire gideceğiz. Şimdi Galip Hoca çıkacak, projeleri ile belediyeciliğin ne olduğunu Galip Hoca gösterecek” dedi.

Belediye Meclis Üyeliği Adayları, Kontenjan Adayları ve İl Genel Meclis Üyeliği Adaylarının sahneye çağrılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından sahneye gelerek projelerini anlatan Vidinlioğlu,

“VİZYONUMUZ; MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ KORUYACAK BİR BELEDİYECİLİK ORTAYA KOYMAKTIR”

Vidinlioğlu, “1950’den bu yana şehirlerde yaşayan nüfus 6 kattan fazla artmış, artık insanların %55’i şehirlerde yaşamaya başlamıştır. Birleşmiş̧ Milletler tarafından açıklanan öngörüye göre 2050 yılında şehirlerde 2,5 milyar daha insan gelmiş olacak ve toplamda dünya nüfusunun %68’i şehirlerde yaşamaya başlayacaktır. Şehirlerin de bu hızlı artışa hazırlıklı olması, planlamalarını da buna göre yapması gerekmektedir. Vizyonumuz; milli ve manevi değerleri koruyacak bir belediyecilik ortaya koymaktır” açıklamasında bulundu.

MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Vidinlioğlu projelerini tanıttı - Resim : 1

“MHP BELEDİYECİLİĞİ 20 YIL BOYUNCA KASTAMONU’YA DAMGA VURMUŞTUR”

Vidinlioğlu, “MHP Belediyeciliği 1994-2014 yılları arasında yaptıklarıyla, ürettikleriyle Kastamonu’ya damga vurmuştur. Bizden sonraki 5 yılda yapılan projelerin 2-3 tanesi hariç bizim projelerimizdir. Biz hiçbir zaman anlık projelerle gelmedik. Kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli projelerimizle geldik. Belediyecilik vizyon işidir ve biz de her zaman bu vizyonu gösterdik” dedi.

“MEMLEKETİMİZİN GELECEĞİNE YÖN VERECEĞİZ”

 Projelerini tanıtmaya başlayan Vidinlioğlu, “Projelerimizi inceleyeceğimiz başlıklar; Huzurlu Kent Kastamonu, Modern Kent Kastamonu, Sosyal Kent Kastamonu, Üreten Kent Kastamonu, Kültürel Kent Kastamonu, Fırsat Kenti Kastamonu, Çevreci Kent Kastamonu ve Teknik Kent Kastamonu’dur. Bu başlıklar altında Kent Master Planı, Tarihsel Dönüşüm Master Planı, Kentsel Dönüşüm Master Planı ve Turizm Master Planı ile memleketimizin geleceğine yön vereceğiz” dedi.

“MAHALLE KONAKLARI PROJEMİZİ GELİŞTİRDİK”

 Galip Vidinlioğlu, “Bizim 2014 yılında Mahalle Konakları projemiz vardı. Şimdi bunlar yeni projeymiş gibi ortaya çıkmış. Bu proje tanıtımını bugüne almamızın sebebi de budur. MHP Belediyeciliğinin ürettiği projeleri yeniymiş gibi önünüze koyuyorlar. Bunları göstermek istedik. Biz Mahalle Konaklarımızı biraz daha fonksiyonel hale getirdik. Kadınlara özel spor odaları, kreşler bulunsun dedik. 8 ay kış yaşayan bir memleketiz, taziye çadırı kültürü bizde çok zor. O yüzden bu konaklarımız taziye evi de olsun. Kadınlarımız günlerini, nişanlarını, kına ve günlük işlerini buralarda halledebilsinler istedik. Konaklarımızı daha işlevli bir hale getirdik” dedi.

MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Vidinlioğlu projelerini tanıttı - Resim : 2

“KONGRE TURİZMİNİ ŞEHRİMİZE GETİRECEĞİZ”

 Vidinlioğlu, “Kongre Kültür Merkezi projemizle gençlerimizin ve hemşehrilerimizin fikir, sanat ve kültür aktivitelerini gerçekleştirebileceği bir odak noktası kuracağız. Son yıllarda dünyada artmakta olan Kongre Turizmini şehrimize getirmek zorundayız. Ülkemizde bunun merkezi Antalya. Her hafta 3 gün 5 gün ekipler, şirketler Antalya’ya gidiyor. Bunları memleketimizde de yapabilecek alan kazandıracağız” açıklamasında bulundu.

“ŞEHRİMİZDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”

 Vidinlioğlu, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu yüzden bütün şehrimizi engelsiz hale getireceğiz. Engelli arabaları, park alanları ve şarj istasyonları yapacağız. Kaldırımlarımızı ve trafik ışıklarımızı engelli hemşehrilerimize uygun şekilde düzenleyeceğiz. Engelsiz Kafe ve Hipoterapi Merkezi ile hemşehrilerimizin tedavilerini devam ettirirken sosyalleşmelerini de sağlayacağız” dedi.

“KASMEK PROJEMİZ İLE İSTİHDAM SORUNUNA ÇARE OLACAĞIZ”

Vidinlioğlu, “Toplumun beklentisi olan yol, su, ulaşım ve altyapı hizmetlerinin yanı sıra modern yaşam tarzının sonucu olarak “sanat ve meslek eğitimi” talebi ortaya çıkmıştır. Kadınlara ve erkeklere meslek edinme kapılarını açacağız. Nitelikli ara personel yetiştireceğiz. Bu projeyi oldukça önemli görüyoruz” dedi.

“YEREL MARKALAŞMA OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Vidinlioğlu, “Yöresel ürünlerimizi yerelliklerini kaybetmeden yeniden tasarlayarak markalaştırmamız gerekiyor. Aynı ürünü yıllarca aynı şekilde üreterek satamazsınız. Kuracağımız tasarım, moda ve pazarlama ekipleri ile yöresel ürünlerimi yeniden tasarlayarak, satışını gerçekleştireceğiz” dedi.

“İSTİKLAL MÜCADELESİNDE ÖNEMLİ BİR YER TUTMAMIZA RAĞMEN İSTİKLAL MÜZEMİZ YOK”

Vidinlioğlu, “İnebolu Limanı’nız olacak, Nasrullah Cami’sinde Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı okuyacak, 10 Aralık Kadın Mitingi olacak, Şerife Bacı olacak ama İstiklal Müze’niz olmayacak. Böyle şey olmaz. İstiklal Müzemizi en kısa sürede kuracağız” açıklamasında bulundu.

“EĞİTİM KONAKLARI PROJEMİZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Vidinlioğlu, “Çocuklarımız için Eğitim Konakları açacağız. Haftanın her günü açık olacak bu konaklarda her derse ait atölye, dinlenme ve yemek alanı ve oyun atölyesi bulunacak. Çocuklarımız derslere ek takviye kursları alacak ve eğitim eşitsizliğini ortadan kaldırmış olacağız. Aynı şekilde Oyuncak Kütüphanelerimiz, aileler çocuklarına küçükken bir sürü oyuncak alıyor ardından bu oyuncaklar kullanılmıyor. Evlerde biriken ve kırılan oyuncakları toplayacak, tamir edecek ve bu kütüphanelerde imkanı olmayan çocuklarımıza sunacağız” açıklamasında bulundu.

Diğer projelerini de başlıklarıyla basına tanıtan Vidinlioğlu, sunumunu tamamladıktan sonra MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, MHP Kastamonu 2014 Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu ve MHP Kastamonu 23-24. Dönem Milletvekili Emin Çınar ile fotoğraf çektirerek programı sonlandırdı.

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu’nun projelerine ayrıntılı olarak web sitesi olan http://www.galipvidinlioglu.com.tr/2019-Projeler.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Seçiniz...