MHP'de bir kriz daha !

MHP'de bir kriz daha !

19 Haziran'da gerçekleştirilen kurultaya getirilen ihtiyadi tedbir kararı Bahçeli'nin elini güçlendirdi.

MHP'de 19 Haziran'da gerçekleştirilen kurultayda yapılan tüzük değişikliğineAnkara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından ihtiyadi tedbir kararı konuldu. MHP Genel Merkezi'nin elini güçlendiren bu karara muhalifler bugün itiraz edecek.
 
MHP'li muhaliflerin yaptığı itiraz kabul edilmezse MHP yeni bir yargı sürecine girecek. Ancak mahkemenin kesin kararının 9 günlük resmi bayram tatili nedeniyle 10 Temmuz öncesine yetişmeyeceği belirtiliyor.
 
Öte yandan 10 Temmuz'da yapılacak kongereye kimin ev sahipliği yapacağı da mahkemeden gelecek bu karara bağlı.
 
Zira 19 Haziran'da yapılan tüzük kurultayında 10 Temmuz'da başkan seçimli kurultay yapılması kararı alınmıştı. Bu değişiklikler askıya alınınca bu kararda şu an için geçersiz sayılacağından, YSK'nın topu attığı Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu, olağanüstü kongreyi toplama görevini MHP Genel Merkezi'ne verebilir.
 
MUHALİFLERE İHRAÇ YOLU
 
Mahkemesi tüzük değişikliklerini askıya almasıyla muhaliflere 'ihraç' yolu tekrar açıldı. MHP Genel Merkezi 10 Temmuz'daki kurultay öncesi, mevcut tüzüğe dayanarak muhalif isimler başta Meral Akşener olmak üzere Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın ile onlarla destek veren delegeleri ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edebilir.
 
OLAĞANÜSTÜ KONGRE OLMAYACAK MI?
 
Kulislerde dolaşan bir diğer iddia ise 10 Temmuz'da kurultayın hiç yapılmaması. Devlet Bahçeli taraftarı bir üst kurul delegesinin 10 Temmuz'da yapılacak kongrenin gündemini "Olağanüstü kurultayda genel başkan, MYK ve MDK seçimi yapılamaz" diyerek başkan seçimini engelleyebilir. Kongrenin iptalini talep edebilir. Bu süreçlerin hepsi yeni ve uzun bir yargı yolunun varlığına işaret ediyor.