MHP'de muhalif isimlere takip !

MHP'de muhalif isimlere takip !

MHP'de Genel Merkez herşeyden öne muhalif isimlerin hareketlerini mercek altına almaya başladı.

7 Haziran’a göre 2 milyon oy kaybı yaşayan MHP Genel Merkezi’nde seçimin muhasebesi başladı. Genel Başkan Bahçeli ve kurmayları, durumu değerlendiriyor. Hafta sonu ise yeni seçilen 40 milletvekiliyle Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) birlikte toplanması ve seçimin genel değerlendirmesinin yapılması bekleniyor.

OĞAN’DAN ‘DÖNDÜM’ MESAJI

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre “partide tüm kadroların görevlerinin başında” olduğunu belirterek istifa edeceği söylentilerini yalanlayan MHP lideri, diğer yandan parti içi muhalefet olarak bilinen isimlerin atacağı adımları da izliyor.

Bahçeli’nin 1 Kasım listesinde yer vermediği Meral Akşener, Trabzon’da seçilemeyerek Meclis’e giremeyen Koray Aydın, ihraç kararına karşılık partiye mahkeme kararıyla dönen Sinan Oğan ve daha önce Bahçeli’ye karşı aday olan eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu yakın takibe alındı. Son seçimde listelerde yer bulamayan bazı partililer de genel merkezin mercek altına aldığı isimler oldu.

Oğan, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, mahkeme kararı ile partiye döndüğünü belirterek, “Ömrümü fedaya hazır olduğum partimden şahsımı hukuka aykırı ihraç çabaları bugün itibarıyla boşa çıkmış, adalet tecelli etmiştir. Mahkeme hakkımda verilen hukuksuz ihraç kararını kesin olarak iptal etmiştir. Bu kara günleri birbirimize kenetlenerek aşacağız” dedi.

249 İMZA GEREKİYOR

MHP 11’inci Olağan Kurultayını 21 Mart’ta yapmıştı. Bir sonraki kurultay 2016’da ancak 2017 Mart’ına kadar ertelenebiliyor. Olağanüstü kurultay ise genel başkan ve MYK’nın çağrısı ya da delegelerin 5’te 1’inin imzalarıyla toplanabiliyor. Muhalefetin olağanüstü kongre için 249 delegenin noter tasdikli imzası bulması gerekiyor. Ancak Bahçeli’nin güven tazelemek için kurultaya gidebileceği yönünde yorumlar da yapılıyor.

KAMPANYA MERCEK ALTINDA

MHP’nin seçim kampanyası da eleştirilerin odağında. MHP, 2 miting, 7 salon toplantısı ve 3 televizyon canlı yayınıyla seçime girmişti. Miting yapılmamasının da tabanı umutsuzluğa iten bir faktör olduğu ifade edildi.