MHP'de neler oluyor ? Delegeler şaşkın

MHP'de neler oluyor ? Delegeler şaşkın

MHP’de genel başkanlık yarışına giren Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Ogan’ın ayrı ayrı imza toplaması delegenin kafasını karıştırdı.

Delegelerde çözülme olduğunu gözlemleyen muhalif üç isim, işi hızlandırarak önümüzdeki hafta bir araya gelecek ve ocak ayının ilk haftasında da şu an toplamda 400’ü aştığı ifade edilen imzaları genel merkeze sunacak.

İmzalar birleştirilecek 
 
MHP’de muhalif kanat ile genel merkez yönetimi arasında olağanüstü kongreye dönük taktik adımlar, önümüzdeki günlerde kritik hamlelere dönüşecek. Üç adayın avukatlarının isimlerinin yer aldığı ortak bir metin hazırlayıp imza toplamaya başlamasına rağmen Akşener’in her adayın kendisi için imza topladığına dönük SMS’i delegenin kafasını karıştırdı. Aydın ve Ogan’da daha fazla imza toplamak amacıyla sahaya inerek il il dolaşıp kendileri için imza toplamaya başlayınca MHP delegesinin kafası karıştı. “Ne oluyor, uzlaşma bozuldu mu?” diyen delegeler geri çekilirken, bazı delegelerin verdikleri imzaları geri çekmeye başladığı öğrenildi. İmza verip daha sonra geri çeken delege sayısının 62’ye ulaştığı öne sürüldü.

Delegedeki çözülmeyi açık bir şekilde gören muhalif kanat, ocak sonuna kadar sürdürmeyi planladıkları imza toplama işini öne çekti. Genel Başkan adaylarının karargahlarında açıkça dile getirilmese de “endişe” belirirken, nasıl kritik adım atılacağı konusunda diyaloglar kuruldu. İlk belirlemeye göre muhalif genel başkan adaylarının önümüzdeki hafta bir araya gelmesi planlandı.

Bu toplantıda toplanan imzalar masaya konulacak ve birleştirme işlemi yapılacak. Dün itibariyle Akşener kanadında kongreyi tek başına toplayacak imza sayısının geçildiği ve 280 civarında olduğu bildirildi. 
 
Aydın ve Ogan’ın karargahlarında da benzer durum sayısal rakam söz konusu adayın topladığı imzaların 500’ü aştığı bir delegenin üç ayrı dilekçeye de imza atması nedeniyle çok sayıda mükerrer imza bulunduğu dile getirildi. Mükerrer imzaların düşülmesi halinde Sayının 400’ü aşabileceği ancak 500’ü bulamayacağı vurgulandı. Muhalif adaylar “şerefli sayı” dedikleri 600’ü aşmayı düşünüyorlardı.
 
Sürenin uzadıkça delegelerde çözülmenin arttığını tespit eden ve genel merkezin inisiyatifi ele alabileceğini hesaplayan muhalif kanat, Ocak ayının ilk haftasında toplamaya devam ettikleri imzaları Ocak ayının ilk haftasında büyük bir ihtimalle 6 ya da 7 Ocak’ta Genel Merkez’e sunması bekleniyor.