MHP'de olağanüstü gün !

MHP'de olağanüstü gün !

Ankara'da yaklaşık 20 bin kişi kurultay için toplanırken, Bahçeli'yi destekleyen 150-200 kişilik partili Genel Merkez'e gitti.

Ankara'da muhalif ülkücüler kurultay için toplandı, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi destekleyenler ise Genel Merkez'e gitti. MHP'li muhaliflerin kurultay çabası devam ederken Bahçeli Genel Merkez'de kurmaylarıyla birlikte gelişmeleri izliyor. Yaklaşık 150-200 kişilik grup destek için bina önünde toplandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'dan bir açıklama geldi.

GENEL MERKEZ ÖNÜNDE 200 KİŞİ, MUHALİFLERİN YANINDA 20 BİN KİŞİ VAR

MHP lideri Devlet Bahçeli Genel Merkez'de, kurmaylarıyla birlikte toplantı halinde. Bahçeli'yi destekleyenler de genel merkez önünde toplandı. Yaklaşık 150-200 kişilik bir grup toplandı. Bahçeli lehine sloganlar atılıyor, marşlar çalınıyor. Genel Merkez tavrında ısrarcı, kongrenin yapılmayacağını belirtiyor. Muhalifi destekleyen yaklaşık 20 bin kişi ise Büyük Anadolu Oteli'nin önüne gitti.

5738481d67b0a91f5482a52e.jpg

 CELAL ADAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Celal Adan canlı yayında yaptığı açıklamada, "Adaylar Yargıtay kararını bekleyecekmiş. Biz de öyle diyorduk. Arkadaşlarımızı oraya çağırmaları bizi üzdü. Şu ana kadar illeri gezen muhaliflere karşı Milliyetçi Hareket Partisi herhangi bir yasaklama getirmemiştir. Ben özellikle bizim yetkili organlarımızın aldığı kongre kararının takip edilmesini istiyoruz. Bir partinin kongresini televizyonların bu kadar gündeme taşımasını Türk milliyetçileri sabırla izliyor. Dün Osmaniye'deydik. Yer yerinden oynadı. O hiç gündeme gelmedi. Bundan televizyonlarda pek bir şeye rastlamadım" diye konuştu. 

MUHALİFLERİN İMZA İDDİASINA YANIT GELDİ

Adan, muhaliflerin 800'den fazla iddia toplandığı iddiası için "Delegelerin imzalarını aldıklarına dair belgeleri var mı? Belge olmadığına göre... Meseleyi hep bu şekilde kamuoyunda oluşturuyorlar. Ülkücü hareket bunların hiçbirine prim vermeyecek" diye konuştu.

Adan, muhaliflerin AK Parti'nin, hükümetin sürece müdahale ettiği iddiası için şöyle konuştu: "Adalet ve Kalkınma Partisi'yle biz partimizin iç meselesini hiçbir zamangörüşmeyiz. Partimizin meselesini 3. şahıslarla görüşmeyiz. Yargıtay'ın alacağı kararı etkileme noktasında bir irade oluşturmaya çalışılıyor. MHP bu süreçten güçlenerek çıkacak. Birilerinin hevesi kursaklarında kalacak" 

Adan MHP lideri Bahçeli'nin 'paralel yapı' iddiaları için "Paraleli küçümsemek son derece yanlış. Siyasette de çok ilgili olduklarını biliyoruz. Sosyal medyaya bir girin. Paralele yakın bütün sosyal medya dökümanlarına bir bakın" diye konuştu.

ADAN'DAN MERAL AKŞENER'E TEPKİ

Adan'dan,  "Kurultayın neden engellendiğine ilişkin yazılı belge gelmeden ayrılmayacağını söyleyen Akşener'e de tepki geldi. Adan şöyle konuştu: "Bizim geleneklerimizde olmayan bir tarzdır. Bu tip şeyler ülkücü hareketin iradesiyle örtüşen şeyler değildir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin vakur duruşunu buradan görürsünüz"

SABAH DA AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal ise bu sabah yaptığı açıklamada "Sanki kongre olacakmış gibi arkadaşlarımıza çağrıda bulunmak hukuk dışıdır. Şu an itibariyle bu kadar mahkeme ve valilik kararını rağmen kongre zorlanıyorsa burada bir art niyet olduğu ortadadır" diye konuşmuştu.

Günal'ın konuşmasının satır başları şöyle: "Sanki kongre olacakmış gibi arkadaşlarımıza çağrıda bulunmak hukuk dışıdır. Şu an itibariyle bu kadar mahkeme ve valilik kararını rağmen kongre zorlanıyorsa burada bir art niyet olduğu ortadadır. Ülkücü tabanın tahrik edildiğini görüyoruz, art niyet var. Meşru talep var ama gayrimeşru yollara başvuruluyor. Samimi Ülkücülerin meşru talepleri kullanılıyor. Üzüntümüz Ülkücü arkadaşlarımızın böyle bir oyuna düşürülmek istenmesidir. Bir şey yapmaya gerek yok, biz genel merkez olarak zaten karar aldık. Mayıs ayından itibaren ilçe kongrelerimiz başlıyor. Orada aday olup bir sonraki kongremizde isteyen herkesin aday olabileceğini genel başkanımız defalarca söyledi. Bu arkadaşlarımız şu anda aday adayı dahi değiller. Bir adaylık süreci yok çünkü bir seçimli kongre yok. Yapılan bütün faaliyet illegaldir"